El nou alcalde d'Olot, Josep Marias Corominas (CiU), va demanar la implicació de tota la societat olotina a l'Ajuntament que va començar a manar ahir en minoria. En la votació, Corominas va rebre 10 vots, l'alcaldable del PSC, Josep Guix, sis; Moisès Font, de PxC, dos i, finalment, Júlia Sala, del PPC, un vot. L'alcaldable d'ERC, Pere Gómez, no es va presentar a la votació.

"Volem que la nostra sigui una proposta d'humilitat i de diàleg amb la col·laboració activa de la gent", va proclamar el nou alcalde. Va anunciar la creació de comissions de ciutadans per a cada una de les àrees del nou cartipàs. La distribució del cartipàs es preveu en tres grans blocs: el d'hisenda, el de convivència i seguretat i el de serveis a les persones. Per a la secció econòmica es defineixen Núria Zambrano (Hisenda) i Estanís Vayreda (Promoció Municipal). Josep Berga, Núria Fité i Mar Roca es faran càrrec de les àrees de serveis de les persones. Berga serà el regidor de Cultura, Fité serà la responsable d'Educació i Mar Roca tindrà les competències de Benestar Social. Josep Gelis, Josep Ferrés i Anna Linares es configuren com a possibles responsables de Seguretat, Convivència, Joventut i Esports. El nou alcalde va precisar que la composició exacta del cartipàs no es farà pública fins al mes de juliol.

Pel que fa a la gestió del nou equip de govern, Corominas va destacar la creacio de riquesa com a prioritat . Va definir de difícil el context de la nova gestió municipal. "Hem passat d'un temps de certeses a un d'incògnites i de relativització de valors", va dir. En segon lloc va enumerar la cohesió social i l'educació. "Tots plegats tenim els mateixos drets i deures", va dir. La correcció dels defectes quotidians és la tercera en la llista d'importàncies. La quarta intenció és la participació. "El camí l'hem de fer tots i entre tots", va exposar. Va marcar la intenció d'aconseguir una acció de govern resultant del diàleg. Va destacar la comunicació amb els altres grups del Consistori com una de les bases del nou equip de govern. L'alcalde va convidar els candidats que no van obtenir representació a col·laborar pel municipi. "Trobarem una forma perquè els que no han estat escollits puguin treballar", va assegurar.

En la seva intervenció, Josep Berga, segon a la llista guanyadora, va definir l'atur, les dificultats econòmiques de les empreses i l'envelliment com a grans reptes del nou Ajuntament. Va destacar la feina de l'anterior alcalde, Lluís Sacrest (PSC).

L'oposició i la crisi

El portaveu del PSC amb 6 regidors, Josep Guix, va coincidir amb Corominas i Berga a destacar el suport a l'activitat econòmica com a prioritat pels propers quatre anys. "És evident que estem dins els temps difícils d'una crisi que alguns analistes han qualificat de gran recessió", va exposar. Com a accions destinades a la lluita contra la crisi va enumerar l'acció conjunta del comerç i del turisme. En tant que a concrecions, va enumerar la reforma de la Plaça Mercat, la dels habitatges protegits del Parc Nou, i la renovació del Pla d'immigració.

El representant de Plataforma per Catalunya, Moisès Font, va explicar que està convençut de les seves propostes referents a la immigració. Va manifestar la voluntat de proposar-les sense complexos.

El portaveu d'ERC, Pere Gómez, va anunciar que continuarà la mateixa tònica d'establir acords puntuals amb l'equip de govern de CiU que van seguir al mandat anterior del PSC-ApG. La regidora del PPC, Júlia Sala, va expressar la voluntat de treballar en benefici de tots els olotins.

Unes 130 persones es van manifestar a l'exterior per la presència de dos regidors de Plataforma per Catalunya. Van situar el gegant del Barri Vell Santo Negro davant de la façana. Van demanar signatures a la gent que sortia de presenciar la presa de possessió del nou Ajuntament.