Estanis Puig (PSC) va ser reelegit alcalde a l'Escala en un ple d'investidura en el qual es va coincidir en la necessitat de diàleg per afrontar els propers quatre anys i tirar endavant la població. Per primer cop entra al govern ICV que, complint el pacte acordat, va votar Estanis Puig. Davant la situació econòmica complicada, els grups que ara estaran a l'oposició (CiU, Junts per l'Escala-AM i PP) van apostar per una feina i actitud constructiva.

Amb una victòria amb 8 dels 17 regidors del consistori, Estanis Puig es garantia el 22 de maig l'alcaldia. Ahir, a més, atenent-se al pacte establert, va rebre els dos vots d'ICV. Els quatre regidors de CiU presents al ple (es va excusar Miquel Àngel Bonachera) van votar Mari Dubé, la regidora del PP, Mercè Garcia, es va votar a si mateixa, i el regidor de Junts per l'Escala, Xavier Ballesta, va votar en blanc. Així, Estanis Puig afronta els propers quatre anys amb una còmoda majoria absoluta.

El cap de llista d'ICV, Àngel Rodríguez, va recordar que ni comença ni acaba res, sinó que es continua "fent camí" i va remarcar que en el cas del seu partit ho faran per primer cop des de l'equip de govern. CiU havia ofert un govern d'unitat, però en no poder ser ha manifestat que actuaran des de l'oposició de forma constructiva, el mateix que la resta de grups, Junts per l'Escala i PP per tirar endavant amb diàleg i treball la població en moments de crisi. Puig va valorar positivament aquesta col·laboració manifestant que "tenim la voluntat de diàleg i partim de zero; no hi ha cap excusa perquè el diàleg no presideixi la corporació". Va remarcar diferents aspectes que es prioritzaran com l'educació o els serveis i projectes com el POUM.