La capital de la Selva té un govern de sociovergència des d'ahir el matí i amb Antoni Solà com a alcalde. Res va sortir del guió previst en el ple d'investidura quan a la configuració del nou govern, que lidera el grup de Convergència i Unió, amb sis regidors i el grup del PSC, amb tres més. Una suma que a Solà, com va recordar en el moment del ple, li hauria agradat que hagués estat més àmplia i per tant, tornar a reeditar el tripartit "cosa que no ha estat possible" i va agrair "la cohèrncia i serenitat d'ERC", en mantenir-se a l'oposició i haver-se abstingut, en la votació del nou alcalde. Solà també va anunciar que obre les portes al grup d'ERC per tal que sumi en el nou govern, junt amb el seu grup i el PSC. Per part d'ERC, això de moment no es veu factible, com va destacar el seu cap Joan Martí, que va recordar que la postura d'ERC és matenir-se a l'oposició, de forma constructiva.

Votació "polèmica"

Una votació però que va sortir de l'habitual, ja que si bé es va investir Antoni Solà com a alcalde sense cap problema, la forma com es va fer va ser curiosa, com van admetre els mateixos regidors. En primer terme, va ser un acte que es va produir a mà alçada i que si bé, tothom sabia d'entrada el resultat, el secretari municipal va assegurar que es començava la votació pel candidat de CiU Antoni Solà, tot i haver-n'hi més, com ara el d'ERC Joan Martí i el de Colomencs (CpC) David Bogunyà.

Es va començar la votació però el secretari va fer un incís dient que si un candidat ja obtenia la majoria absolutat d'entrada, no es votaria a la resta de candidats. I així va ser, Antoni Solà com que tenia el pacte amb el PSC, va sortir en primer lloc com a candidat amb els vots de CiU i PSC; i per tant, la resta no van votar. Així doncs, els mateixos regidors no saben què consta en l'acta, si es van abstenir o votar-se ells mateixos, etc.