Sis persones de nacionalitat espanyola van resultar detingudes al llarg d'aquest dimecres durant el dispositiu policial organitzat per la concentració de "indignats" davant el recinte del Parlament amb la intenció de bloquejar l'accés dels diputats. Segons que van confirmar els Mossos d'Esquadra, totes les detencions es van realitzar per desobediència a la policia, i està previst que els sis individus acabin sent traslladats a la comissaria de les Corts. A les set de la tarda, la policia ja havia tret totes les barricades davant el recinte i tenia controlats els accessos. Al final hi van haver 45 ferits lleus, 18 dels quals mossos.

Gran desplegament

El dispositiu de 550 mossos, entre policies de la Brigada Mòbil dels Mossos d'Esquadra i agents de l'Àrea Regional de Recursos Operatius, s'havia iniciat a les 6 del matí, amb l'objectiu de garantir l'inici i el desenvolupament normal del ple parlamentari, previst per a les 10 i que es va acabar endarrerint un quart d'hora.

En el moment més àlgid de la concentració hi va arribar a haver 3.000 activistes que pretenien barrar el pas als diputats.

Per impedir-ho hi va haver mossos en les entrades al recinte, i a més es van fer deu viatges en helicòpter per traslladar directament a la porta del Parlament 32 persones, entre diputats de les diverses formacions, consellers i els presidents de la Generalitat i del Parlament, Artur Mas i Núria de Gispert. Després, furgons dels Mossos d'Esquadra van fer sis viatges per traslladar 50 diputats que a l'hora d'inici del ple encara no havien pogut entrar a peu.