Prové del món de l´empresa familiar i és la tercera generació que es dedica al món de la farmàcia. Va ser designat president de la Fundació Príncep de Girona, des d´on tracta d´inculcar nous valors als més joves per afrontar el futur amb més dinamisme.

Què aporta el Fòrum Impulsa a la ciutat de Girona?

Des de la Fundació Príncep de Girona volem que Girona es converteixi en un referent sobre com afavorir l´entorn i donar suport a la joventut perquè desenvolupi el seu talent, iniciativa i lideratge en els àmbits social, cientificoacadèmic, cultural-esportiu i empresarial. Donant a conèixer el nom i els valors de Girona a la resta del nostre país i en tot el món. Ens agradaria contribuir a fer de Girona la capital del jovent.

En una edició el Fòrum Impulsa ja va aconseguir despertar l'interès de molts catalans. Vostè quina valoració en fa de l'edició de l'any passat?

Crec que varem aconseguir enviar un missatge de coherència amb el que la Fundació pretenia comunicar: impulsar el debat sobre l´emprenedoria i joventut, mostrant exemples de joves i sèniors que a partir de la força de les conviccions i coneixement han fet coses extraordinàries. Podíem haver optat per un format més senzill, amb menys risc però érem conscients de les expectatives generades al voltant de la mateixa Fundació i el seu projecte més emblemàtic i mediàtic: el Fòrum Impulsa no podia decebre.

En què van encertar i en què van fallar?

Penso que vàrem encertar amb moltes coses, començant pel programa i el nivell dels ponents. Evidentment tenim molts punts de millora, un d´ells crec que millorarà enguany amb l´assistència a l´esdeveniment de molts més joves identificats com a «agents de canvi» i l´ampliació de l´efecte Fòrum més enllà del dia de la seva celebració amb activitats abans i després de l´esdeveniment.

Aquesta edició es presenta sense un gran nom de referència entre els ponents, però amb moltes personalitats interessants. Preval la quantitat sobre la qualitat?

Els participants d´enguany són personalitats molt reconegudes en els seus respectius àmbits. Hi ha ponents de renom internacional, potser no seran «mediàtics» al nostre país, però sí que són ponents d´un gran nivell i de trajectòria i solvència contrastada. També hi ha participants molt més propers a nosaltres per tal de mostrar alguns exemples d´excel·lència en el nostre territori.

Personalment, què és el que més l'interessa d'aquesta nova edició del Fòrum Impulsa?

Li diria que tot. El dia de celebració del Fòrum és una fita de gran rellevància que tradueix en un esdeveniment d´un dia la feina feta durant un any. Des de l´endemà mateix de la cloenda del primer Fòrum, hem estat treballant per fer de la segona edició un projecte cada cop més global.

A les places d'Espanya acampen joves que es mostren indignats perquè no troben feina. Pot ajudar en alguna cosa una trobada com el Fòrum?

Les motivacions de les protestes que estem vivint aquestes darreres setmanes al nostre país són variades, dificultat per trobar feina, desacord amb certes decisions polítiques, etc. La Fundació Príncep de Girona té la finalitat principal de promoure l´educació i la formació dels joves, que afavoreixi la seva iniciativa emprenedora i capacitat de participar activament en la construcció del seu futur. D´alguna manera perseguim transformar les condicions actuals de l´entorn per millorar les possibilitats del seu futur.

La Fundació Príncep de Girona, i també el Fòrum Impulsa, està complint els seus objectius?

Des de la Fundació, i amb el Fòrum Impulsa, volem unir l´experiència i el talent per convertir les millors idees en valors i retorn social. Som conscients que aquest objectiu és molt ambiciós i el seu assoliment serà a llarg termini, per això en aquests dos primers anys de vida de la Fundació hem buscat ésser pròxims amb el nostre entorn, ja que així podem identificar millor les necessitats reals i generar el coneixement necessari per garantir l´èxit de les nostres accions.

D´aquests gairebé dos anys de feina feta, de què està més orgullós el Príncep? Com el definiria?

El príncep Felip de Borbó és una persona extraordinàriament compromesa i il·lusionada amb la Fundació que porta el seu nom. Tant és així, que és capaç de contagiar-ho a tots els que l´envoltem. Per altra banda té una fe cega amb la joventut, en poder donar suport a iniciatives de valor afegit, que busquin complicitats que permetin generar confiança i actituds positives que, en definitiva, permetin afrontar el futur amb esperança. Ens anima constantment, també des de la seva implicació personal, a continuar treballant envers aquests propòsits.

Creu que la societat gironina ha respost com s'esperava amb la creació de la Fundació?

Sense cap mena de dubte. Varen ser diferents institucions, la majoria d´elles gironines, les que plantejaren a la Casa Reial la necessitat de constituir una fundació que tingués com a objectius principals la promoció de l´emprenedoria i la joventut. Des d´aleshores i en tot moment Girona i els gironins han estat indispensables perquè la Fundació avanci amb pas ferm envers l´assoliment dels seus objec­tius fundacionals.

Quanta feina queda per fer des de la Fundació?

La Fundació Príncep de Girona tot just compleix dos anys des de la seva creació, un temps relativament curt però carregat de gran treball i il·lusió. En aquest temps ja hem dut a terme diferents projectes, però això només és el principi, ja que la Fundació Príncep de Girona va néixer amb uns objectius ambiciosos i uns horitzons amples.

Quan veurem publicat el Llibre Blanc de l'Emprenedor?

Precisament, com a primícia en aquest Fòrum Impulsa tindrem una primera presentació d´aquest projecte realitzat en col·laboració amb ESADE. Recordem que el llibre blanc té com a objectiu analitzar la situació actual de la iniciativa emprenedora a Espanya per proposar mesures que incrementin de forma significativa les oportunitats professionals per als joves, tant a curt termini, animant els joves a assumir riscos i desenvolupar projectes generadors de treball, com a llarg termini, donant suport a un procés on la societat en el seu conjunt, i els joves específicament, associïn iniciativa i creativitat (i tot el «negatiu» que comporta: risc, fracàs, canvi) amb progrés personal i social.

Encara no tenen dos anys de vida i van passar una petita crisi. Com valora la substitució del director general?

La incorporació de la nova Directora General i el nou director general tècnic, ha estat una fita clau d´aquest 2011. Ambdós són professionals amb experiència tant en l´àmbit del jovent com en la vessant social que pretén desenvolupar la Fundació. Sense cap mena de dubte estan contribuint a generar noves iniciatives i l´impuls necessari, partint de la base de l´excel·lent tasca desenvolupada per l´anterior director general.

Què representa la Fundació per a vostè personalment?

És un privilegi i un honor poder presidir la Fundació Príncep de Girona. És també un gran repte personal que he assumit amb il·lusió. Jo també tinc fills joves i m´agradaria poder contribuir des dels objectius i visió de la Fundació en la transformació de l´entorn actual, ajudant a assentar les bases per millorar la cultura emprenedora dels nostres joves d´avui i que, en definitiva, seran els líders del futur.