El filòsof José Antonio Marina va voler deixar clar que el talent és una de les grans eines per poder canviar el món i donar solucions als problemes de futur. Marina va assegurar que el talent s'educa i que per això cal que els estudiants tinguin estímuls. El també doctor honoris causa per la la Universitat Politècnica de València va concretar que amb el seu equip ha aconseguit un sistema -que després ensenya a la Universidad de Padres- que permet desenvolupar la capcitat per al telent en els joves fins als 16 anys.

Va reivindicar treballar per prendre consciència de la capacitat per enfrontar els problemes i va alertar que en les escoles s'està perdent la pràctica de la memòria, que considera una eina bàsica per crear.

Marina també va apuntar la ncessitat d'"estudiar el talent de les societats, perquè quan una societat es torna estúpida pressiona a la baixa els talents d'aquella societat". Per aquest motiu, va fer una crida per estimular els canvis en l'educació i va asegurar que "això és possible i ho podem fer".

En una entretinguda exposició, Marina va explicar que de vegades es tendeix a pensar que "com que és petit el que fem pensem que no té importància" i va defensar que "hem de recuperar la noblesa del que estem fent"."Les nostres vides són significatives perquè humanitzem la societat", va concloure.