Al llarg de la jornada, la sala simfònica de l'Auditori-Palau de Congressos va ser un bullici de projectes, idees, opinions i inquietuds d'una vintena de ponents de relleu. La necessitat d'un canvi social i la demanda perquè s'aposti per la joventut i les seves creacions van marcar el ritme de les conferències i dels diàlegs.

«Necessitem polítics que prenguin decisions i es mantinguin ferms»

L'esportista i actor Magnus Örn Scheving va explicar que mitjançant la sèrie Lazy Town ha aconseguit augmentar el consum de fruita al voltant d'un 20% en diversos països com Mèxic o Islàndia, va exigir "polítics que prenguin decisions i es mantinguin ferms" per aconseguir canviar els hàbits.

«Seguim educant persones per a un món que ja no existeix. Necessitem una educació diferent»

El mestre d'emprenedors José Manuel Pérez Pericles va defensar ahir que cal un canvi en l'educació davant els canvis generals que s'han produït en la societat en els darrers 30 anys. Pericles va concretar que té com a objectiu posar en comú tots els projectes d'emprenedoria que es fan a Espanya i també proposa que els vuit milions d'alumnes d'Espanya estudiïn una assignatura per aprendre a tenir una actitud emprenedora.

«La gent il·lusionada és la que sap el seu nord»

L'empresari de Benasc, J.M. Pérez Díaz va indicar que cal tenir clar l'objectiu per no perdre energia. Barrabés va recordar que "la gent il·lusionada és la que sap el seu nord". Va ressaltar que si una persona només pensa a guanyar diners és que està malalta i va apostar per obrir "la piràmide" per aconseguir l'equilibri en la vida.

«La il·lusió et marca avançar o quedar-te enrere»

L'esportista banyolina té clar que la il·lusió és el que empeny a guanyar medalles. Teresa Mas de Xaxars va concretar que "la il·lusió és el que et dóna oportunitats que poden materialitzar-se. Una utopia és que et toqui la loteria". I va esmentar l'efecte contagi que genera: "És com quan tires una pedra a l'aigua. El cercle es va expandint, primer família i amics, professionals, empreses i líders".

«L'única medalla que podem penjar-nos és respondre amb humanitat davant les injustícies»

El fundador de Sonrisas de Bombay, Jaume Sanllorente, va posar en relleu que la il·lusió va ser el que el va portar a tirar endavant un projecte solidari per salvar un orfenat a l'Índia i que ara influeixi en 900 escoles públiques. Va descartar ser un heroi i va assegurar que la humanitat ha de respondre davant de les injustícies.

«Els nens s'inspiren perquè tenen la possibilitat de competir i de col·laborar»

El president de l'empresa de les competicions de Lego League, Jon Dudas, veu clau fer que els nens s'inspirin. Actualment 250.000 nens, de 6 a 18 anys, participen en els diferents programes de First, com les citades lligues. Aquestes competicions, segons va explicar aquest promotor de la ciència i la tecnologia, serveixen perquè els nens aprenguin a competir entre ells però també a col·laborar, ja que formen equips que creen robots (amb l'ajut d'enginyers i professors), que són els que salten a la pista. Dudas va finalitzar ressaltant la necessitat de "canviar la cultura i fer que els nens s'interessin per les matemàtiques, la tecnologia i la innovació com ara ho fan amb aspectes com els esports"

«Si no hi ha il·lusió, és difícil aprendre d'alguna manera que duri en el temps»

El director general de l'IESE Business, Jordi Canals, va assegurar que la il·lusió és clau perquè "alumnes i professors s'adonin de la importància de l'educació". Va remarcar que l'entusiasme ajuda a impulsar l'aprenentatge perquè cada "fita parcial és un motiu per seguir aprenent".

«L'educació ha de de donar significat a la vida i permetre que un pugui fer-se càrrec d'un mateix»