La Policia Nacional ha desarticulat una xarxa criminal integrada per 15 persones que es dedicaven al tràfic de drogues, al robatori en habitatges i a estafar empreses a les comarques de la Selva i el Maresme. Part dels seus membres, que han estat tots detinguts i entre els quals hi ha un policia local de Blanes, s'encarregaven d'emmagatzemar i distribuir drogues i anabolizants en domicilis de Malgrat de Mar, Blanes, Lloret de Mar, Santa Susanna i Calella. L'organització va arribar a estafar 600.000 euros a una empresa a través de l'adquisició de material informàtic que no pagava i després revenia a un preu inferior al de mercat.

La banda actuava a la zona de la Selva i el Maresme. El líder d'aquesta xarxa de delinqüents era l'encarregat de buscar contactes per a la venda de drogues, substàncies dopants com la nandrolona, anabolizants, en els gimnasos i altres establiments.

A més, el cap planificava els diferents robatoris amb força i s'encarregava de buscar a col·laboradors per donar sortida als efectes robats i distribuir la droga. Entre els arrestats hi ha un policia local de Blanes, qui presumptament facilitava informació sobre control de matrícules de vehicles sospitosos, per eludir la possible vigilància policial i altres gestions relatives a les investigacions dels implicats.

Tres dels arrestats, persones de confiança del màxim responsable del grup, tenien la missió d'ocultar la droga, distribuir-la als clients i emmagatzemar efectes procedents de robatoris i els diners obtinguts d'ambdues funcions.

Entre els integrants de la xarxa es trobaven quatre persones més, dues d'elles pare i fill, que executaven els robatoris domiciliaris i preparaven tota la infraestructura logística que necessitaven, tant vehicles, eines i dispositius de vigilància, com la posterior venda dels efectes robats.

D'altra banda, l'organització comptava amb una infraestructura especialitzada a cometre estafes. Empraven el procediment conegut com el "Nazareno", que consisteix a guanyar-se la confiança dels proveïdors als quals feien compraven diferents productes que després no pagaven.

D'aquesta activitat il·lícita s'encarregaven dos dels arrestats, que utilitzaven per això una empresa situada a Blanes, actuant en connivència amb el gerent. D'aquesta manera van aconseguir estafar a diverses empreses una quantitat superior als 600.000 euros.

Es van registrar simultàniament set domicilis a Santa Susanna, Calella i Blanes, en els quals es van intervenir quatre quilos de marihuana seca, 36 plantes i esqueixos de plantes de marihuana, 30 grams de cocaïna, balances de precisió, substàncies per al tall, precintes, cintes i retallades de plàstic.

També van decomissar una pistola automàtica en perfecte ús de calibre 45 mm, amb 22 projectils; 2 pistoles, 10.497 euros en efectiu i 11 ampolles de Nandrolona Decanoate Norma, 24 ampolles de Primobolon, 6 de Winstrol Depot, 4 de Sustanon i 60 càpsules de Dyma-Burn.

Igualment, es van recuperar nou ordinadors portàtils i un de sobretaula, 1 navegador, 3 smartphones, 9 consoles de videojocs, 4 televisions, 1 càmera fotogràfica, 3 caixes amb 36 ampolles de rom Bacardí, un pernil, 17 caixes amb discos abrasius radials, sabates i sabatilles noves amb etiquetes.

Les investigacions, iniciades a finals de l'any passat, han estat realitzades per la Brigada Local de Policia Judicial de la Comissaria de Mataró, en col·laboració amb el Grup d'Investigació de la Comissària del CNP de Lloret de Mar.