L'Escala es va convertir en la protagonista de la revetlla de Sant Joan. I és que a banda de l'incendi que es va produir a la zona de Montgó, un foc que es va originar en un contenidor va acabar cremant tres vehicles que hi havia estacionats al carrer Vista Alegre i va afectar de forma important els baixos de dues cases i lleument uns quatre habitatges més. S'estan inventigant les possibles causes de l'incident però no es descarta que fossin conseqüència, també, d'un petard.

Els fets van tenir lloc entre les dotze i quarts d'una de la matinada de divendres quan un dels contenidors que hi havia en aquesta zona de la Mar d'en Manassa es va encendre i va cremar també un matalàs o un moble que hi havia. Les flames van assolir tal força que es van acabar estenent pels cotxes estacionats fins acabar afectant els baixos de dues cases, l'antic hostal Riera i un magatzem de sabates. Va ser precisament en aquest magatzem on els danys van ser més importants i van deixar una gran quantitat de gènere totalment calcinat.

Segons va explicar el propietari de l'antic establiment hoteler, Joan Riera Arnay, va ser ell precisament qui va avisar els Bombers en veure l'incendi i després d'intentar apagar-lo amb galledes d'aigua des de casa seva sense èxit. Llavors en Joan va decidir treure la seva mare de 95 anys de casa i la va dur al CAP per tal que la revisessin i perquè no es trobés entre les flames. Assegura que el foc va afectar la planta baixa de l'edifici -que en té tres- i que li ha fet malbé els vidres i parcialment la façana.

"Es van viure moments dantescos i la gent es va apilar al carrer per veure què passava", afirma en Joan que, a més, es mostrava molt satisfet amb l'actuació que els diferents cossos de seguretat que s'hi van desplaçar van dur a terme. Estava convençut també que la causa de l'incendi va ser un petard i alertava de les consequències que aquests poder arribar a tenir en dies com els d'ahir. Especialment, diu, "si es combinen en espais on hi ha trastos vells o plàstics, com poden ser els contenidors". "Podia haver passat una desgràcia més gran perquè a l'antic hostal hi tinc un tonell amb fins a 5.000 litres de gasoil que podien haver explotat", afegeix Joan Riera Arnay, que diu que ja va posar en alerta als cossos de seguretat d'aquesta circumstància per tal d'evitar mals majors. Durant part del dia d'ahir i a conseqüència de l'incendi, alguns dels veïns es van quedar sense llum a casa seva. Segons va relatar Riera Arnay, les flames també van afectar parcialment entre quatre i cinc habitatges més, alguns dels quals es van haver de precintar pels desperfectes. El foc hauria fet malbé algunes de les finestres dels immobles i embrutat les seves façanes. Ahir al matí, operaris i veïns afectats treballaven en la neteja de la zona malmesa.

Diversos petits incidents

També es van produir altres incidents a tocar de l'Hostal Empúries, on hi havia un Festival de Reggae; darrere del Museu de l'Anxova i la Sal i en un contenidor del carrer Llebeig.