Els Mossos d´Esquadra van interceptar ahir una furgoneta que suposadament havia participat en un robatori a la deixalleria de Sant Gregori. Diari de Girona havia desplaçat un fotògraf a les instal·lacions després de tenir coneixement d´un altre robatori al mateix equipament municipal comès dies enrere. Quan el fotògraf va arribar, es va trobar amb un home que anava acumulant a l´exterior peces i objectes que anava recollint de l´interior de la deixalleria. Les havia anat traient per un forat que hi havia a la tanca perimetral. El fotògraf va tenir temps de retratar l´escena. Instants després va aparèixer una furgoneta que suposadament va carregar tot el material que s´havia tret de les instal·lacions. I tot seguit el vehicle va marxar. Avisats els Mossos, van aconseguir localitzar la furgoneta ja lluny del lloc dels fets.

No és, com déiem, el primer robatori que es prodeueix recentment en aquest equipament de Sant Gregori. El dia 13 de juny, els Mossos d´Esquadra van atrapar tres individus que també havien actuat a la deixalleria i en una fàbrica d´embotits situada just al costat, motiu que havia portat el fotògraf a les instal·lacions municipals.

Aquest operatiu es va posar en funcionament quan la policia va rebre l´avís que hi havia persones saltant la tanca de la deixalleria d´on s´havien endut materials. Quan els agents va arribar al lloc, però, ja no hi van trobar ningú. Els agents van sentir sorolls a l´empresa del costat en un dia que era festiu. Van entrar i van enxampar tres homes a dins l´empresa, que estaven desmuntant maquinària per endur-se-la i ja havien tingut temps, fins i tot, d´amuntegar peces metàl·liques per carregar-les a la furgoneta.

Els agents van detenir els tres homes i van escorcollar la furgoneta que duien, on hi van trobar ferralla, un rentavaixelles i una aspiradora. Els detinguts són Bouchaib E. –de 38 anys, amb antecedents i domicili desconegut–, Khalid Z. –de 32 anys– i Zakaria E.A. –de 28 anys–. Tots tres van quedar en llibertat amb càrrecs després de declarardavant del jutge.