El departament de Salut va anunciar la reordenació de l'atenció continuada a diversos Centres d'Atenció Primària (CAP) de la demarcació de Girona, amb l'objectiu d'"adaptar l'oferta a les necessitats territorials". Això suposarà el tancament de les urgències de tots els CAP de la Garrotxa i Ripollès, que passaran a estar agrupades per Punts d'Atenció Continuada situats als centres hospitalaris, com el Sant Jaume d'Olot. A l'Alt Empordà, l'Àrea Bàsica de Salut de Bàscara també deixarà de fer urgències, i aquestes estaran centralitzades a l'hospital de Figueres, com ja s'havia fet amb les altres àrees bàsiques.

Salut va manifestar que la reordenació "manté l'oferta assistencial en horari de màxima audiència de dilluns a diumenge, i únicament els canvis afecten els dispositius que tenen marges de millora en eficàcia i eficiència". En aquest sentit, el departament assenyala que aquesta ordenació ja es va iniciar amb l'anterior govern a llocs com el Gironès o el Pla de l'Estany.

Salut avança que a partir d'ara el Sistema d'Emergències ?Mèdiques (SEM) serà el que coordinarà les urgències a la nit per mitjà de guàrdies localitzables als pobles on els CAP deixin de fer-les, a través dels telèfons 902.111.444 o el 112.