L

a llarga cua al caixer és simptomàtica. La nit es paga i l'oferta és abundant. No per diversa sinó per la possibilitat de fer el mateix a diversos llocs. L'únic pla: recórrer l'avinguda Just Marlès i escoltar els esquers.

Entre la multitud, n'hi ha que estan palplantats parant l'orella i observant l'aspecte dels que caminen. Són els repartidos de tiquets de discoteca que tenen les mans còncaves per subjectar la propaganda dels locals que representen i diuen el que vols sentir per cònvençer-te i enviar-te a consumir. Tots parlen d'entrada gratuïta però s'està obligat a comprar la primera consumició d'avançat.

Els venedors ambulants també fan el seu agost oferint ulleres de sol, rellotges d'imitació i rosaris. És estrany tant un objecte tan innocent a la mà de qui acaba d'oferir un gram de cocaïna a 50 euros. El preu és negociable. Només demana tornar al lloc passats trenta minuts.

Molt a prop, la policia local acaba de comissar-li el material a un confrare seu. No portava drogues però s'endú una sanció de 150 euros per venda ambulant. N'hi ha més com ell. Molts. Alguns han estat alertats i s'han desplaçat a un altre punt de la riera. Quan la policia s'apropi tornaran a marxar. I així tota la nit.

Un jove que vesteix pantaló curt i porta engominat el cabell que es pentina enrere es mou tranquil per la vorera pronunciant suau la paraula "bordell". Ofereix un taxi gratuït per anar-hi. Escriu el seu nom i el telèfon de contacte en el full d'una llibreta a quadres. Més tard, un company seu farà el mateix i advertirà que no és bo comprar cocaïna a la zona d'oci perquè "està molt tallada, és per a turistes". Assegura que al bordell hi ha un treballador croat que en té de bona qualitat. El cas és aconseguir gent pel taxi. Tanmateix, no cal desplaçar-se gaire lluny per "pagar l'amor". Les prostitutes de carrer t'agafen del braç i et parlen de "xupa-xups" a 20 euros quan les discoteques abaixen la persiana. A on? "A prop".

La presència policial és nombrosa però cada parella, cada grup i cada turista és impossible de controlar individualment, i d'això se'n beneficien els venedors de vici i il·legalitat. I els compradors també. L'oferta és constant i, ?malau?radament, allò permès i allò prohibit es donen cita al mateix lloc.