El director general de la Policia catalana, Manel Prat, va considerar ahir que els locals d'oci haurien d'assumir les despeses pels desperfectes. "Les despeses de les trencadisses pels aldarulls s'haurien d'imputar als establiments comercials. Haurien de pagar els desperfectes els locals", va manifestar.

El Departament d'Interior intensificarà els controls als locals d'oci nocturn de Lloret de Mar per comprovar que compleixen la normativa. El director general de la Policia, Manel Prat, va anunciar que estan dissenyant un pla amb la policia administrativa i l'Ajuntament per assegurar que pubs i discoteques segueixen estrictament els requisits de seguretat. Manel Prat va comprovar sobre el terreny la situació de Lloret i va admetre que el municipi té "problemes de convivència i civisme importants" derivats de la concentració de discoteques. El fort desplegament de Policia Local i Mossos d'Esquadra de la matinada de dijous a divendres va evitar una nova nit d'aldarulls. El Govern s'ha compromès a mantenir el reforç policial fins que acabi l'agost.

El director va recórrer la zona d'oci nocturn acompanyat, entre d'altres, per l'alcalde de Lloret, Romà Codina; el cap de la Regió Policial, el comissari Joaquim Belenguer, i el cap de la comissaria General Territorial, Manel Castellví. Prat va explicar que s'ha adreçat a Lloret de Mar per comprovar sobre el terreny "com estava la situació". El director general va admetre que "la gran concentració de locals a la zona lúdica genera uns problemes de convivència i de civisme importants, que a vegades vénen provocats per alguna espurna".

En aquest punt, Prat va fer referència a l'incident de dijous a la matinada, en què l'avaria elèctrica a la discoteca Colossos va degenerar amb aldarulls al carrer, nombroses destrosses i vint detinguts. "Es va decidir evacuar el local i això va provocar que hi hagués una reacció en cadena", va explicar.

Pla estricte d'inspeccions

El director va avançar que el Departament d'Interior, al costat de l'Ajuntament, portarà a terme "un pla d'inspeccions" estricte per veure si els locals compleixen la normativa "i si hi ha garanties de seguretat" per a la gent que assisteix a les discoteques. Les inspeccions es portaran a terme tant per part de la policia administrativa dels Mossos d'Esquadra com dels equips municipals i la Policia Local de Lloret de Mar.

Manel Prat també va assegurar que, arran de la darrera batussa, "s'ha reforçat encara més la ?presència policial" i que aquest ?increment d'efectius s'allargarà fins que acabi l'agost. "Estem intentant que els aldarulls que s'han produït no es repeteixin", va concloure.