El municipi de Lloret de Mar és conegut arreu del món per ser un destí turístic de primer ordre a la Costa Brava i sobretot pels joves, ja que hi troben diversió tant de dia com de nit a les seves platges i, sobretot, en l'oferta d'oci nocturn. Els fets de dilluns a la matinada, quan es va produir la primera batalla campal i els d'aquest dijous, que es van saldar amb una gran batalla campal, 22 ferits i 20 detinguts ocupen aquests dies portades i articles de la premsa europea. La majoria destaquen els disturbis i recorden que els joves que van a Lloret són atrets per unes ofertes de baix pressupost.

En rotatius francesos, però, i abans que es produïssin els fets, en concret el dissabte 6 d'agost, el diari Le Parisien dedicava un ampli reportatge a Lloret de Mar on titulava a la portada: Lloret està malalt i cansat dels grups de joves francesos. I és que segons aquest mitjà ha crescut l'hostilitat de la localitat vers aquests joves, que cal recordar que alguns van protagonitzar sobretot la primera nit d'aldarulls.

Le Parisien assegura que els lloretencs estan tips dels joves vinguts dels suburbis de París, Lió o Marsella perquè són "agressius" i "d'origen immigrant". A a banda, descriuen la nit lloretenca de festa "non-stop" pels joves i la pressió policial, però emfatitzen que els francesos estan malvistos. Un altre rotatiu, també francès, La Dépêche du Midi el dijous d'aquesta setmana també fa un reportatge sobre aquest sentiment que diuen que té Lloret envers els francesos i, de fet, titulen l'article que també ocupa un lloc destacat a baix de la portada, Lloret: la "caça" als francesos està oberta, tot fent referència als fets del juliol en què va morir apunyalat un jove britànic de Lloret.

En canvi, a d'altres mitjans del continent es centren en els fets recents i al Focus d'Alemanya es destacquen el bandalisme amb què han actuat els joves durant aquesta setmana a Lloret de Mar i ressalten que hi havia 3 alemanys entre els detinguts. A banda creuen injustificable el tipus de disturbis ocasionats pels joves pel desallotjament d'una discoteca.

A Holanda, per la seva banda, el mitjà online NOS.NL destaca en titular que Lloret està tip de disturbis després de la segona nit amb aquest tipus de fets i destaquen que l'Ajuntament vol tancar alguns clubs i posar mà dura envers aquests actes vandàlics dels joves, entre els quals hi havia dos holandesos. També destaquen que els disturbis són un fet habitual en alguns estius a Lloret però que aquest cas seria excepcional.

Des d'Itàlia, el rotatiu Il Messagero també remarca, com l'holandès, que aquesta destinació turística de la Costa Brava no és la primera vegada que viu uns disturbis protagonitzats per joves durant l'estiu. I recorda que el dilluns a la matinada ja es van viure fets del mateix tipus amb una batalla campal en què hi participaven joves italians i també francesos. També destaquen que la policia va enfrontar-s'hi amb boles de goma per dispersar-los.

I finalment, al Regne Unit, des del The Telegraph ressalten sobretot l'enfrontament de la policia amb els joves aquest dijous i les destrosses produïdes. A banda, el diari britànic fa especial èmfasi en el fet que és una destinció per a britànics de molt baix pressupost i que atrau molts joves del Regne Unit així com també visitants del país veí, França.