El regidor de Seguretat de Lloret de Mar, Jordi Martínez va admetre que fins ara hi havia hagut al municipi "certa permissivitat" amb els rètols publicitaris sense llicència. Martínez va fer aquestes declaracions en una entrevista a RAC1, on va afegir que des de la matinada d'ahir Lloret ja ha retirat tots els cartells que no comptaven amb aquesta llicència. En la mateixa entrevista el regidor de Seguretat va puntualitzar que el sector de l'oci nocturn no està ajudant a què el municipi pugui donar carpetada a un turisme de borratxera que té el perill d'acabar derivant en altercats com els de la matinada de dijous.

Martínez va afegir que hi ha una part del sector que va "en paral·lel" a allò que intenta fer el consistori, atraient aquesta clientela de baixa qualitat que només busca festa i alcohol.

Per això, va advocar per "fer-se forts" davant aquest sector i va anunciar més controls i inspeccions. En aquest sentit, Martínez va afirmar que a partir d'ara hi haurà una "tolerància zero" amb els bars i discoteques que incompleixen les normatives servint alcohol a menors, tancant més tard, venent alcohol de mala qualitat, entre altres coses. També va reconèixer que el municipi ha "tocat fons" després dels incidents d'aquesta setmana, però va fer èmfasi en tots els esforços que estan fent per diversificar el turisme cap a un model més familiar i cultural.

"Estem lluitant molt per treure'ns l'apelatiu de "turisme de borratxera"", de manera que ha fet una crida a anar tots a una, també des del sector turístic, per acabar amb aquesta etiqueta que dificulta la convivència al municipi.

Per això, va recalcar, s'emprendran mesures immediatament com retirar els cartells publicitaris sense permís de discoteques (de fet això ja es va començar la matinada d'ahir) i impedir que es reparteixi publicitat amb ofertes d'alcohol i bars al carrer, així com tancar les màquines de venda automàtica de matinada. "Volem una gent que respecti la llei i el poble", va reclamar Martínez.

Suport dels gremis turístics

D'altra banda, el gremis d'hostaleria, agències de viatges, bars i restaurants, discoteques i comerciants de Lloret de Mar van mostrar ahir el seu suport a l'Ajuntament en la seva lluita contra les empreses que incompleixen les ordenances municipals.

En un comunicat, els diferents sectors turístics del municipi van donar el seu vistiplau a l'enduriment de les inspeccions i a l'augment de controls que preveu fer el consistori per tal d'evitar que els establiments incompleixin horaris, aforaments i mesures de seguretat, així com també que venguin alcohol adulterat o begudes alcohòliques a menors. L'Ajuntament de Lloret va plantejar aquestes mesures després d'una setmana amb dos episodis d'altercats entre turistes estrangers borratxos i la policia. D'altra banda, ahir a la nit, la patronal de l'oci nocturn Fecasarm va posar en marxa una campanya a Lloret per conscienciar sobre el consum responsable d'alcohol, la diversió controlada i el respecte als veïns evitant l'excés de soroll. Dintre d'aquesta iniciativa està previst que un grup d'agents cívics recorri uns 200 bars i discoteques de la localitat selvatana tot promovent el missatge "Maximum fun, minimum disturbance" (Màxima diversió, mínima molèstia), una campanya que ja s'ha portat a terme a Salou, Empuriabrava i Platja d'Aro.