Entre un i dos milers llargs de persones van desfilar ahir al vespre per l'avinguda Just Marlet de Lloret amb la intenció de canviar per una tarda la imatge negativa d'aquest carrer, que últimament ha acollit grans aldarulls entre turistes beguts i Policia. L'estampa era imponent i precisament d'això es tractava. El comunicat de la manifestació, misteriosament organitzada a instàncies de la ciutadania, però a la pràctica plena de cares habituals del consistori ?-i també d'altres conegudes més enllà, com la de la cantant Nina-, lamentava fonamentalment "la imatge que s'està donant del nostre poble".

El comunicat retreia també que "el Lloret atractiu i amable no desperta l'atenció dels mitjans", i aquesta era també l'opinió d'algun dels assistents: "Ens hem d'estalviar passar per aquesta part de carrer, però a part de Just Marlès tot és una glòria. Aquí ve massa gent i poques persones, cal fer complir la llei i acabar amb el llibertinatge". "Entenem que els mitjans han de dir les coses que passen, però és que no expliquen res de bo", es queixava Maria Antònia Caba?nyes, estiuejant històrica de Lloret que seguia la protesta acompanyada d'unes amigues, totes elles amb profunds vincles amb el municipi.

La marxa, silenciosa però alhora festiva per la presència de la colla gegantera de Lloret de Mar -fins al punt que alguns turistes preguntaven què s'estava celebrant- va servir, en resum, per demostrar que la gentada del carrer de Lloret no només tenen l'objectiu de beure i muntar brega. Un cop dit això, les reivindicacions de canvi quedaven en segon pla. El comunicat, llegit per l'actor Marc Bertran -germà de l'exregidora de CiU Laura Bertran- dedicava poques paraules a la crítica, tot i que sí que admetia que calia fer "autocrítica, revisar la normativa i fer-la complir" i es posicionava amb un tebi "no estem d'acord amb els últims fets ocorreguts i estem disposats a lluitar per un canvi: no volem incivisme".

Dit això, a Lloret la marxa des de les pistes d'atletisme fins a l'Ajuntament es va qualificar d'èxit. "Vam admetre que s'havia arribat a un punt d'inflexió i ara la gent ens dóna la raó, amb el suport dels ciutadans tot és possible", va considerar l'alcalde Romà Codina (CiU).

Encara a la presó

Pel que fa als quatre joves empresonats per no poder pagar la fiança, ahir des del jutjat de guàrdia de Blanes explicaven que tot seguia igual excepte en el cas d'un d'ells, que havia explicitat la voluntat de reunir els diners per poder sortir però que encara no havia fet efectiu el pagament. Els quatre joves van ingressar en dependències penitenciàries en no poder fer front als 3.000 euros que condicionaven la seva llibertat sota càrrecs i que estan destinats a garantir que, en cas de ser declarats culpables, podran pagar la responsabilitat civil dels seus actes, que van causar nombroses destrosses en mobiliari urbà i en edificis privats.