El degà de la Facultat de Medicina de la Universitat de Girona, Ramon Brugada, va lamentar que el Govern no hagi prioritzat l'impuls del nou hospital Trueta. Coincidint amb l'anunci del Departament de Salut d'aparcar definitivament l'avantprojecte del tripartit per al nou centre sanitari, el cèlebre cardiòleg va manifestar que tot i que entenia la situació econòmica i la falta de diners, no comprenia com un hospital de referència com el Trueta no hagués tingut les inversions necessàries, i en canvi sí que les haguessin tingut altres infraestructures (sanitàries o no) possiblement menys importants. "Dóna la sensació que els diners aquí no cauen per res. D'acord que actualment no n'hi ha, però bé que han fet el Moisès Broggi o l'hospital de Reus. Potser és que només volen Girona per ser el jardinet de cap de setmana.. No ho entenc", va queixar-se Brugada.

L'avantprojecte del tripartit estava concebut per tenir la Facultat de Medicina al costat de l'hospital. Sobre aquest tema, Brugada va afirmar que la seva voluntat és que es prenguessin decisions. Ara bé, el degà va afegir que no pot ser una decisió política. "Els polítics no poden prendre aquest tipus de decisions, perquè aquestes canvien cada quatre anys. És tan senzill com que els especialistes diguin si és necessari fer-ne un de nou o no". Tot i això, Brugada va lamentar que per el moment Facultat i hospital estiguin separades. "La facultat i l'hospital han d'anar lligades, això és bàsic. Nosaltres ara teniem uns terrenys a Sarrià i ara no sabem que fer-ne".

Per la seva banda, el regidor d'Urbanisme de l'Ajuntament de Girona, Carles Ribas va considerar "lògiques" les decisions de Salut d'aparcar l'avantprojecte, ja que considera que no es pot tirar endavant un projecte "amb problemes de viabilitat". Amb relació a les consultes amb Salut per idear un nou hospital, Ribas va donar a entendre que la prioritat de l'Ajuntament seria fer el nou centre sanitari a prop dels accessos de les autopistes, "que tinguin la millor infraestructura al voltant".

La presidenta de la Junta de Personal, M. Àngels Rodríguez (CCOO) i Ramon Serna (del sindicat Catac-CTS) van coincidir en la necessitat prioritària d'acabar amb les retallades abans de pensar amb un nou hospital. Josep Vilaplana, de Metges de Catalunya, va dir que fer un nou projecte suposa retardar encara més una obra "que ja fa anys que ja hauria d'estar acabada".