Marina Geli va ser una de les impulsores del projecte del nou hospital Trueta. Ara que el Govern l'ha decidit aparcar, l'exconsellera de Salut exposa les seves impressions.

Com valora les declaracions de Trias respecte a la voluntat de deixar de banda definitivament l'avantprojecte que vostès van aprovar?

Aquest anunci és com una mena de mort esperada. El que sobta és que hagi arribat vuit mesos després de dir que no comptaven amb ell, i el que és més greu, amb una resolució del Parlament pel mig que obliga a fer el projecte executiu l'any 2012 tal com es va aprovar al setembre de l'any passat.

Tanmateix, Salut va assegurar que mantenia converses amb altres administracions per idear un nou projecte.

Això són excuses de mal pagador. Un Govern no pot viure de l'enemic del tripartit. Ha passat un cert temps, i tinc una malfiança total perquè crec que en realitat el que pensa fer CiU és no fer l'hospital. Sinó, que m'expliquin què han fet en aquests vuit mesos? El Govern ha perdut l'ambició i el lideratge.

Faran alguna cosa per intentar reivindicar el seu avantprojecte?

Tornarem a portar aquest tema el Parlament, que de fet, és qui va dir que el nou Trueta s'ha de fer a partir del 2012. El debat també inclourà unes retallades que creiem que comencen a afectar l'assistència. Estem recopilant informació per presentar-la al primer debat de política general.