El conseller de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder, va explicar ahir que el Govern està buscant noves companyies perquè operin als aeroports de Reus i Girona, obrint la porta a cobrir els possibles buits que pugui deixar Ryanair si continua «incomplint unilateralment els acords signats». El conseller va assegurar que les gestions del seu departament han donat ja «alguns resultats» i que, ara per ara, existeixen diverses companyies aèries «que ens asseguren que operaran en els propers mesos» als aeroports de Reus i Girona. Recoder, això sí, no va avançar cap nom.

Durant la sessió de control al Govern celebrada ahir al Parlament, Lluís Recoder va aprofitar una pregunta sobre el futur de la relació de la low cost Ryanair amb la Generalitat i els aeroports de Girona i Reus per recordar que, a criteri del Govern, la companyia esta «incomplint unilateralment» els acords que estan en vigor fins a desembre de 2011 i desembre de 2013, respectivament. Segons Recoder, l'operadora està mantenint aquest pols com a «mesura de pressió» per posar «sobre la taula noves pretensions».

El conseller considera que aquesta «manera poc ortodoxa» d'actuar que té Ryanair, el Govern «la deplora», i va explicar que, després de l'entrada de la companyia a la T2 de l'aeroport del Prat, els responsables de la low cost van dir a Territori i Sostenibilitat que si volien que la presència de Ryanair continués a Girona i Reus com fins ara «havíem de pagar el que no està escrit». «Ni estem en condicions de fer-ho ni volem fer-ho, per respecte al que està signat», va concloure. Per això, el conseller va avançar que el Govern està «buscant nous operadors per aquests aeroports» i que ja hi ha «alguns resultats». «Hi ha companyies que ens asseguren que operaran en els propers mesos», va explicar.

El conseller Recoder va aprofitat per reclamar a l'Estat una vegada més el traspàs dels aeroports de Girona i Reus i va al·legar que una clara prova de la necessitat d'aquest tràmit és que el Govern té «la sensació que estem fent de comercials d'aeroports que no són nostres».