El govern de Tossa de Mar, format per TU i PSC, va aprovar ahir finalment les ordenances fiscals de 2012, on s'inclou la polèmica pujada de l'IBI del 54%. La majoria de la resta de taxes i preus públics queden congelats, com ja s'havia anunciat. El grup de CiU, que es va tornar a mostrar en contra de l'augment del 54%, va demanar a l'executiu que deixés sobre la taula només l'IBI, aprovar la resta de taxes i després parlar de possibles alternatives per quadrar els comptes. El Govern, però, va aprovar les ordenances.

La portaveu de CiU, Imma Colom, va assegurar que el seu grup està "absolutament" en contra de l'augment "desmesurat" de l'IBI i que "l'única acció de govern que cal fer és reduir la despesa corrent". "Entenem que s'ha escollit el més fàcil", va afirmar Colom, que va dir que hi estaven en contra per dos motius: perquè és el pitjor moment per apujar impostos per la crisi i "perquè hi ha altres solucions més idònies", com retallar despesa corrent com va fer CiU el darrer mandat, va assegurar. Finalment, va tornar a reiterar que el TU havia "mentit" per haver promès polítiques d'austeritat

La regidora de Promoció Econòmica, Maria Àngels Pujals, va demanar a l'oposició "un comportament responsable" en la votació i va preguntar a CiU què volien que reduissin: "Tanquem l'escola de música, la llar d'infants o retallem la neteja dels carrers?", va prengutar. Llavors Colom va fer un seguit de propostes com reduir contractes, vendre patrimoni o aplicar algunes altres taxes i Pujals li va retreure que ho fes ara i no en alguna de les trobades anteriors.