El candidat del PSC a les eleccions generals per Girona, Àlex Sáez va denunciar ahir que centenars de pacients veuran reprogramades les seves cites a l'hospital Josep Trueta, un dels vuit centres de l'Institut Català de la Salut (ICS) que va funcionar com si es tractés d'un dia de festa.

Sáez va parlar de «situació sense precedents», en el transcurs d'una concentració que va tenir lloc a les portes de l'hospital Trueta en senyal de protesta per la decisió de l'ICS. L'ICS va reduir l'activitat en els seus hospitals, que funcionen com si es tractés d'un dia de festa en concentrar els permisos dels professionals en cinc dies, vigília de festes o ponts, en què baixa l'activitat assistencial. El candidat socialista va assegurar que el PSC suposa «una garantia contra aquest deteriorament dels serveis públics, especialment els de sanitat».

«No podem acceptar més retards en el diagnòstic de les malalties, que tant temor i preocupació generen entre les persones que han de ser ateses», va manifestar Àlex Sáez. A més va recordar que el PSC és hereu del qual va ser ministre de Sanitat i impulsor de la Llei General de Sanitat, Ernest Lluch, i va subratllar que «aquesta generació podria veure perjudicat el seu dret d'accés» a la medicina pública.

Per la seva banda, el número dos del PSC de Barcelona les generals, Daniel Fernández, va veure «ridícula» la mesura i creu que la dreta busca que hi hagi una «involució» en la sanitat. El candidat va dir que l'estalvi és «irrisori» comparat amb el que s´hauria pogut recaptar amb l'impost de successions.