CCOO va considerar «d'irresponsabilitat» l'actitud de Metges de Catalunya per convocar vaga en els centres públics i concertats el 15 i 16 de novembre, mentre que UGT va reclamar «unitat sindical». El president de Metges de Catalunya, Albert Tomàs, va dir que estan «capacitats» per fer aquesta convocatòria i va considerar una «sortida de to» que CCOO digui que l'objectiu de l'aturada és «aconseguir reclamacions corporatives i mantenir privilegis intolerables d'uns quants». Tomàs va reconèixer que no s'han posat en contacte amb la resta de sindicats abans de decidir la convocatòria de vaga però ha assegurat que si qualsevol d'ells s'hi vol sumar «serà ben rebut».

CCOO, per la seva banda, va assegurar que continuarà treballant en el marc de la mesa sectorial, el que va considerar «únic àmbit legítim de negociació» per aconseguir un acord que «tingui en compte tots els treballadors de l'ICS». El sindicat va defensar la necessitat d'introduir mesures de gestió i racionalització per reduir la despesa.

El Departament de Salut va lamentar la convocatòria de vaga, tot i que va assegurar que és «legítima». Segons van explicar fonts de la conselleria, el departament no valorarà aquesta convocatòria i va assegurar que està estudiant la proposta del sindicat. Metges de Catalunya va comunicar divendres passat al Departament d'Empresa i Ocupació la convocatòria de vaga i ho va fer saber també a Salut i a les patronals.