La jornada de protesta estudiantil en contra de les retallades es va viure Girona molt intensament al Campus del Barri Vell, i sense gaire afectació al Campus de Montilivi. Els estudiants en vaga van barrar les portes de les facultats de Lletres i Educació, i no van deixar passar ningú. Pel que fa als centres de secundària, que també estaven convocats, Ensenyament no disposava de dades ahir, però alguns estudiants del Narcís Xifra presents a la manifestació van assegurar que, als seu institut, no es va fer classe a batxillerat.

La manifestació va arrencar de l'edifici del rectorat, amb la participació de centenar d'estudiants que, amb el suport d'alguns professors i membres del personal d'administració i serveis, van recorrer els carrers fins a la seu de la Generalitat, sense que hi hagués incidents. Els manifestants van desplegar pancartes on es podien llegir lemes com ara "L'educació no és un negoci, prou retallades", "Retallades sí però amb seny" o "Més sanitat i educació pel poble". Durant el trajecte van ser reiterats els crits com ara "Voti, voti, voti, Geli qui no voti!", en referència a la rectora, Anna Maria Geli. Durant el trajecte, a l'alçada de Jaume, va caldre desviar el trànsit rodat. Davant de la seu de la subdelegació del govern espanyol també es va expressar el rebuig a les retallades.

Davant el nou edifici de la Generalitat es van llegir dos manifestos, un primer dels sindicats CCOO i UGT que denuncia que les matrícules "es doblaran pel curs 2012-2013" i que hi haurà una "precarització de les condicions d'estudi i de treball a la UdG".

L'altre manifest, de l'Assemblea de la UdG, entitat convocant, denuncia la "submissió de la universitat als interessos privats" i acusa la rectora Geli de no informar, el Consell de Govern de fer política de fets consumats, el Consell Social d'actuar com un òrgan privatitzador, el Consell d'Estudiants de falta d'implicació i el Claustre de "deixar tirats els interessos públics". El Consell d'Estudiants va donar suport a al vaga i també al dret a no manifestar-se.

Fonts del rectorat de la UdG van lamentar les pintades que es van fer en diversos edificis pel cost que suposarà netejar-les.