La sang vessada a l´escenari del crim de Concepció Reixach, la botiguera morta el vespre de diumenge a la seva sabateria del centre de Banyoles, és una de les pistes que tenen els Mossos d´Esquadra per esclarir l´assassinat. La dona va patir diversos talls amb un objecte afilat, que no s´ha trobat encara, i almenys una de les ferides €probablement la que va rebre al coll€ va sagnar molt i els investigadors van trobar alguna petjada de l´assassí al terra de la botiga. A la nit €l´aixecament del cadàver i la investigació de l´escena es va perllongar, per part de les diferents unitats dels Mossos, fins a quarts de cinc de la matinada€ els agents de la Científica van treballar amb reactius per cercar petjades de sang pels carrers i poder esclarir així la direcció de la fugida de l´assassí, que tot apunta que va actuar sol i mogut per la intenció de robar.

La mateixa nit del crim, que va ser descobert per la Policia Local a aproximadament un quart de nou del vespre €quan una altra botiguera va tancar el seu propi comerç i va adreçar-se a Calçats Reixach per comprar-hi, i després de cridar la dona va descobrir la sang rere el taulell i les caixes regirades€ es van perfilar diverses hipòtesis i es van fer comprovacions respecte a deliqüents de la zona però tot plegat no va donar fruits, i d´altra banda a les policies tampoc no els consta que els coneguts habituals de la zona es dediquin als robatoris violents. Tampoc durant el dia d´ahir no va ocórrer cap altre atracament o intent a Banyoles o a la zona, segons font policials.

A més, sobre la seqüència dels esdeveniments que van culminar amb la mort de la botiguera hi tindrà molt a dir l´autòpsia, que ahir encara estava pendent. La dona va aparèixer en un recambró soterrani, on s´arriba per unes escales empinades, i caldrà veure si va caure per la violència exercida per l´assassí, si la hi van empentar i després la van atacar o fins i tot si la dona en pujava i va sorprendre el lladre amb la mà a la caixa. La causa directa de la mort tampoc no està esclarida; i la resposta també la donarà l´estudi post mortem. L´autòpsia també esclarirà si la víctima es va encarar al lladre, una de les explicacions que es plantegen a l´hora d´interpretar un crim tan violent com exòtic en el si de la tranquil·la societat banyolina. Les analítiques dels forenses i de l´Àrea Central de Criminalística dels Mossos esbrinaran també si en l´escena del crim hi ha sang del delinqüent. Els Mossos també intenten trobar enregistraments, per la qual cosa, tot i que a la zona no hi ha càmeres de seguretat, han contactat amb alguns comerços que en disposen, o amb edificis que en tenen.

En tancar aquesta edició, els Mossos d´Esquadra no havien informat sobre detencions, cosa que complica les coses perquè un crim amb una víctima aleatòria esdevé més difícil d´esclarir si no es resol en les primeres hores a partir de testimonis fiables. I ara per ara, segons fonts policials, aquests no abunden. La mateixa nit alguns dels agents destinats a la investigació van anar a comprovar diverses pistes proporcionades per ciutadans que alertaven de troballes de sang a l´altre extrem de la ciutat, o de la presència de tres nois amb les cares tapades a tres quarts de nou del vespre en carrers propers a l´indret del crim. Aquests darrers eren tres nois que portaven una bufanda negra per combatre el fred viu d´un vespre de desembre