El jutge ha ordenat presó per a dos dels set detinguts per l'apunyalament mortal a un jove diumenge passat a la matinada a Figueres i llibertat provisional amb obligació de comparèixer al jutjat periòdicament per als cinc restants. Segons fonts judicials, concretament el jutjat d'instrucció número 7 de Figueres ha decretat presó comunicada i sense fiança per a Jean A.V., acusat d'un homicidi dolós, i Alexander V.V., acusat d'un homicidi en temptativa. Els fets es van produir davant la discoteca 'Noche Latina' de la capital altempordanesa al voltant de les quatre de la matinada quan dos grups es van barallar a l'exterior del local. La víctima és un home de nacionalitat equatoriana de 34 anys.

Les diligències segueixen la seva instrucció en el jutjat 7 de Figueres.

La baralla va començar a dins de la discoteca, quan dos homes es van començar a discutir acaloradament. El vigilant de seguretat del local els va fer fora i, juntament amb ells, també van sortir del local més integrants dels dos grups. Va ser aleshores quan es va passar de les paraules als fets, i els dos grups es van començar a esbatussar. Durant la baralla, els membres del grup rival al de la víctima van treure navalles i ganivets, i van apunyalar el jove equatorià al tòrax i a l'abdomen. A més, a un altre dels seus amics li van fer ferides i talls a la cara.

Els amics de la víctima el van traslladar a l'Hospital de Figueres, però no es va poder fer res per salvar-li la vida.

Els Mossos d'Esquadra van detenir dos joves dominicans, Juan Carlos Rafael A.V., de 20 anys, i d'Alexander V.V, de 18, per un delicte d'homicidi el mateix dia 18 als seus domicilis. Posteriorment, els agents van arrestar cinc joves més al llarg d'aquest dilluns, tots relacionats de manera directa o indirecta amb el crim.