Mentre l'onada de fred siberiana que des de dimecres passat afecta les comarques gironines encara cuejava ahir a les poblacions d'interior, als municipis de la costa va ser la tramuntana la que va agafar el protagonisme, ja que es va endur les gèlides mínimes dels darrers dies. A Portbou, per exemple, la temperatura més baixa va ser d'1,2 graus, per sobre de la barrera dels 0ºC per primera vegada des de l'inici d'aquest episodi de fred. En el cas d'aquest municipi, però, la fred no va acabar de marxar del tot, ja que la màxima va ser de tan sols 3,3 graus. El que més va destacar, però, durant la jornada d'ahir van ser les fortes ratxes de vent, que van arribar fins els 146 km/h.

Va ser una de les úniques localitats de costa on la màxima es va mantenir tan baixa, ja que per exemple a Roses, amb un vent que va arribar als 77 km/h, la temperatura més alta va ser de 6,8 graus. La tendència generalitzada, sobretot a l'Alt Empordà va ser aquesta, la de l'ascens tant de les mínimes com de les màximes provocat per la forta tramuntana.

El vent també va provocar que els Bombers haguessin de fer tretze sortides. A Portbou es va actuar per evitar que unes persianes sortissin volant. A Figueres i Vilafant es van revisar i assegurar rètols, façanes i canonades. A les tres de la tarda, el rètol de grans dimensions d'una constructura de Sant Gregori amenaçava de caure i els efectius d'emergències el van assegurar. També a l'interior, a municipis com Sant Joan de les Abadesses, va caldre actuar, en aquesta ocasió per un pal de la llum que era a punt de caure. Cap dels incidents va causar danys personals.

D'altra banda, la fred intensa va continuar present als municipis de muntanya, com a Núria, que va tenir una màxima de -6,4ºC i una mínima -11,2ºC. A les comarques del Gironès, la Selva, el Pla de l'Estany, el Baix Empordà i la Garrotxa es va registrar una recuperació de les màximes, que en moltes poblacions ja van superar amb escreix els 5 graus. Tot i això, les matinades van continuar sent gèlides. tal com demostren els -5,6 graus de la ciutat de Girona.

Segons dades facilitades per la Generalitat, des de dimecres passat, la Creu Roja ha atès 9.854 persones, a les quals ha donat consells i ajuda directa per evitar o pal·liar els perjudicis del fred sobre la salut, especialment als col·lectius més vulnerables.