L'organitzador de l'acte d'ahir i membre de Girona per la Indepen?dència, Joan Matamala, va transmetre ahir una "satisfacció màxima" després de la celebració de l'acte a l'Auditori. Matamala va afirmar que la jornada reivindicativa va ser un "gran èxit" perquè va tenir la participació de "representants electes de gairebé totes les formacions". D'aquesta manera, l'organitzador va assenyalar que "els polítics han pogut escoltar el nostre missatge i han pogut sentir la reclamació ciutadana". Segons Joan Matamala, l'acte va servir per aconseguir mobilitzar a la població i fer arribar la veu de "moltes persones" als polítics del territori perquè "es posin en marxa i treballin per la llibertat del país".

Joan Matamala va afirmar ahir que ara ja ha arribat el moment "de dir prou i de bellugar-se de manera inequívoca". Matamala va destacar que el gran nombre de persones reunides a l'Auditori de Girona va permetre demostrar com la ciutadania catalana entén que Espanya "està arruïnant el país".

Al mateix temps, Matamala va explicar que, a partir d'ara, la previsió de l'Assemblea Nacional Catalana és preparar accions directes com són "visites a organitzacions, entitats i barris del territori gironí", per explicar la situació que es viu al país. Joan Matamala va informar que la pretensió de l'Assemblea no és "convertir els ciutadans en catalanistes" sinó "poder defensar la importància de la independència de Catalunya".

En la mateixa línia, Joan Matamala va confirmar que l'acte d'ahir a l'Auditori va servir per "presentar la cinquantena d'assemblees que ja s'han constituït arreu de les comarques gironines". La propera parada del moviment serà el 10 de març a Barcelona, quan hi haurà la constitució oficial de l'Assemblea Nacional Catalana.