La llei de comerç permet obrir centres comercials de més de 2.500 metres quadrats només en trames urbanes consolidades de més de 50.000 habitants o capitals comarcals. Els ajuntaments de Salt i Fornells van intentar que es modifiqués perquè pugui situar-se en els seus termes, però durant els primers mesos del mandat el conseller d'Empresa i Ocupació, Francesc Xavier Mena, van descartar gairebé del tot aquesta opció. El passat novembre fonts de la secretaria general de Comerç, van descartar gairebé totalment aquesta opció. L'objectiu era que la futura llei de Comerç i Serveis no permetés cap excepció a la implantació de grans superfícies fora dels nuclis urbans.

Segons va transcendir, per al govern de CiU, el criteri de"trama urbana consolidada" era clau en l'ordenació comercial del territori, per motius mediambientals i perquè va en contra del model comercial de proximitat, que és el que es vol potenciar. Malgrat que aquest principi està ja recollit en la norma actual -un decret llei aprovat pel tripartit a finals del 2009 que CiU va votar en contra- l'objectiu del govern era incialment que la futura llei fos més estricta.

Tanmateix, després de la insistència dels municipis gironins, la Generalitat estudia la possibilitat de modificar la llei per permetre que la multinacional sueca es pugui instal·lar a Salt. El conseller d'Empresa i Ocupació, Francesc Xavier Mena, va admetre però que, si Ikea proposa obrir un establiment a Salt i no té encaix dins l'actual marc legal, "es mirarà quines modificacions s'haurien de fer" en cas que es vulgui tirar la proposta endavant. La necessitat de generar llocs de treball ha alterat les previsions inicials del Govern.