Aquesta setmana, Vidreres ha tingut a prova un sistema de control de trànsit que a banda d'avisar i controlar la velocitat a què van els vehicles quan entren al municipi també aporta altres dades. En concret, es va instal·lar l'aparell a l'entrada del municipi venint de Lloret de Mar, quan es prové de la carretra C-31.

Segons les dades aportades durant la prova, es va poder comprovar que els cotxes van anar a una mitjana de 52 quilòmetres per hora, tot i que la velocitat permesa pel poble és de 50 quilòmetres l'hora.

Aquest sistema mesura el trànsit i també té un detector de radar instal·lat i indica el nombre de vehicles, la velocitat, l'hora en què entren, el tipus de vehicle que ha circulat (cotxe, camió, etc.) i ofereteix paràmetres com ara mitjanes de velocitat, entre d'altres.

Si bé aquesta va ser només un test d'aquest sistema de control de trànsit, l'Ajuntament de Vidreres es troba valorant si li interessa instal·lar-lo al municipi, perquè com va dir l'alcalde de Vidreres, Jordi Camps (CiU), el seu equip de govern (CiU i VST-ERC) vol reduir la sinistralitat i l'entrada de Vidreres així com l'altra provenint de Sils són zones on els vehicles entren en algunes ocasions a gran velocitat.

I per tant, per tal de pal·liar-ho i mirar de reduir la sinistralitat al municipi de Vidreres s'estan estudiant diverses mesures per tal d'aconseguir-ho i per això es va permetre fer aquesta prova a l'empresa i prendre una decisió final si el sistema de control de trànsit és d'interès pel municipi.