La comarca de la Selva mereix un capitol a part. Bona part dels ajuntaments s'ha acollit al pla d'ajustament per fer front als deutes. L'Ajuntament de Blanes, amb 14 milions d'euros, és el consistori que més diners sol·licita al Govern en incloure els 10 milions d'euros del deute pendent amb l'empresa de neteja i això suposarà un important pla d'ajust. En personal, l'estalvi s'aconseguirà amb la reducció d'hores extra; el traspàs de personal d'Hisenda al Consell Comarcal, que ja s'ha dut a terme; a través del personal que ha demanat la reducció de la jornada i aquell que vol plegar que no se substitueix; i també s'apunta que no se substituiran les baixes ni el personal en vacances. El Pla també busca la reducció de la despesa en els serveis que el consistori té externalitzats, la qual cosa es farà reduint imports dels ?contrac?tes vigents i eliminant els contractes externs que finalitzin, que passaran a assumir-los el personal de l'Ajuntament. Aquest darrer punt ja s'ha començat a aplicar amb el servei de telèfon de la policia municipal, el punt d'informació juvenil o l'oficina municipal d'escolarització.

El consistori de Tossa de Mar té 1,9 milions d'euros en factures pendents que ja recullen el plans d'ajuts previstos en el pressupost de 2012, però ha demanat el crèdit a l'Estat. Sant Hilari Sacalm també recorre al suport del Govern central per poder pagar 3,7 milions d'euros pendents. Lloret de Mar ha descartat acollir-s'hi encara que té un deute amb proveïdors de 2,1 milions d'euros.

La situació d'endeutament de Riudarenes-el 131%, amb un deute a proveïdors a 31 de desembre d'1.185.343,24 euros- ha fet que el Govern vegi difícil poder obrir les piscines, ja que només posar-les en funcionament té un cost aproximat de 15.000 euros, segons va explicar l'alcalde, Jordi Gironès (AIR-PSC). Pel que fa a les taxes, la d'escombraries pujarà un 45%; la llar d'infants, un 20%, i les llicències urbanístiques i ambientals, un 17%. En el capítol de despeses de personal, amb el pla es preveu un estalvi de 9.416 euros en retribucions d'òrgans de govern respecte al 2011 i de 7.117 en seguretat social.

Anglès també ha decidit no cobrir les baixes laborals i mirar de fer una revisió del cadastre per ingressar 300.000 euros a l'any a partir de 2015. Breda també rebrà suport del Govern central, però no preveu "ajustaments gaire bèsties". Sils aplica un pla d'estalvi del 4% per al 2012 que permetrà rebre 130.000 euros del Govern, si s'acaba aprovant. Arbúcies sol·licita 2,7 milions d'euros que suposarà haver de reduir un 6% les despeses de personal i rebaixar les despeses en serveis.