Un home va resultar ferit a trets ahir al migdia a Llagostera en una batussa a la benzinera del supermercat Bonpreu, situat a l'entrada del municipi en direcció a Sant Feliu de Guíxols. Diversos testimonis que estaven reomplint el dipòsit van explicar com els ocupants de dues furgonetes es van enfrontar uns instants en un episodi que va acabar de manera brusca amb dos trets, que van impactar a la galta i a la mà de la víctima. El pistoler va fugir camp a través després de deixar caure l'arma entre els matolls a la part de darrere del supermercat. Segons gent que assegurava conèixer els implicats, tot plegat es tractaria d'una venjança entre suposats delinqüents.

Cap a dos quarts d'una, dues furgonetes, una Citroën Jumpy blanca i una Fiat Scudo grisa, ocupades per diversos homes, tots marroquins, es van trobar a l'aparcament de la benzinera. El dia abans, integrants dels dos grups van tenir un enfrontament en trobar-se en un bar de Sant Feliu de Guíxols, on resideixen la majoria d'ells -excepte la víctima del tiroteig, que és veí de Llagostera-. Un testimoni dels fets, que va assegurar que coneixia els homes implicats en l'intent d'homicidi, va explicar que es tracta d'integrants de bandes dedicades al robatori de metall i al mercadeig de droga a petita escala, que havien tingut un malentès per assumptes de diners i que l'escena responia a una venjança.

Així les coses, un dels ocupants de la Jumpy, un home marroquí anomenat Iklef, es va encarar al copilot de la furgoneta Scudo, anomenat Mohamed, que no va dubtar a arreplegar, segons el mateix conegut dels homes implicats, una jaqueta de dins el cotxe que amagava un revòlver en una de les butxaques. Dos projectils, segons fonts policials, van impactar contra el cos d'Iklef: en principi les ferides no serien mortals però sí complicades, ja que una de les bales es va encabir a la galta esquerra de l'home. L'altra el va ferir a la mà esquerra. La policia científica necessitava, però, examinar l'arma per saber si se n'havien disparat més de dos, perquè els revòlvers no expulsen les beines de les bales.

Espai molt concorregut

Aquesta estació de servei llagosterenca aplega nombrosa clientela els caps de setmana perquè ven gasoil i gasolina a baix preu i els turistes de segona residència aprofiten per proveir-se de carburant; de manera que pocs minuts després dels fets l'indret era ple de curiosos que es miraven com un helicòpter s'enduia Iklem a un centre hospitalari. Mentrestant la tasca dels nombrosos policies locals i mossos d'esquadra que van arribar de seguida al lloc dels fets consistia, bàsicament, a muntar un operatiu de recerca per intentar trobar el presumpte pistoler, que estava indentificat com un home marroquí resident a Sant Feliu de Guíxols i de nom Mohamed,

El qui sí va aparèixer de seguida, i va ser emmanillat, va ser un dels acompanyants de Mohamed, concretament el conductor de la furgoneta Scudo. De fet, els Mossos el van detenir com a presumpte còmplice de l'agressió al mateix polígon industrial, en considerar-lo possible culpable.

Mentrestant, altres agents intentaven que els dos acompanyats d'Iklef descrivissin com havia anat l'agressió. Alhora, un altre grup d'agents es posava a buscar l'arma seguint les indicacions del detingut: es va trobar al cap de poca estona.

L'operatiu continava en forma de la recerca del presumpte pistoler. A prop del supermercat hi ha moltes naus industrials buides i també bosc, i ahir a la tarda se'l buscava per allà. També es van muntar controls a les carreteres.

Ferit de gravetat

Més tard, a la tarda, la policia catalana va informar de la detenció d'un altre individu. Segons fonts policials, el segon detingut no seria l'autor material dels fets sinó que se l'hauria arrestat també per la seva pressumpta implicació com a còmplice en el succés.

Pel que fa al ferit, aquest va ser traslladat amb urgència i en helicòpter a l'Hospital de la Vall d'Hebron de Barcelona per intentar curar-li les greus ferides que va patir.

Fonts del Servei d'Emergències Mèdiques de Catalunya van indicar que la víctima estaria greument ferida, tot i que les bales en principi no li van impactar en cap òrgan vital.