Girona va donar el tret de sortida a la 57a mostra de Girona, Temps de Flors. Des d'ahir, i durant vuit dies, la ciutat omple de colors, flors i olors els seus patis, racons i monuments més emblemàtics. I tot, amb multitud de visitants, que van atapeir el centre històric.

La mostra arriba aquest any avalada pel reconeixement de la revista National Geographic, que va escollir Girona i l'exposició com una de les millors destinacions mundials. L'alcalde de Girona, Carles Puigdemont, va ser l'encarregat d'inaugurar el festival i va ressaltar que durant aquests dies la ciutat es converteix en un "ram de flors metafòric", que simbolitza el concepte de generositat, i que la ciutat envia a tota la població.

D'aquesta manera, ja va un any més i, com és costum, la ciutat es va vestir amb tota mena d'exposicions florals per celebrar l'exposició , com cada mes de maig des de fa 57 anys. Els carrers més cèntrics es van despertar amb tota mena d'ornamentacions increïbles i originals que van deixar bocabadats els visitants. Des de primera hora, persones provinents d'arreu de Catalunya, de l'Estat espanyol i d'Europa van recórrer els carrers observant tots els jardins, places i monuments adornats.

Enguany, "Girona, Temps de Flors" ha augmentat de 82 a 85 els patis històrics, i de 27 a 32 exposicions. Respecte als jardins, es manté el nombre d'espais expositius amb voluntat de permanència. A més, la crisi econòmica no ha afectat la mostra que, per primera vegada, s'ha ampliat fins al barri de Sant Narcís i ofereix diversos trenets que recorren la Vall de Sant Daniel i la muntanya de Montjuïc perquè els visitants contemplin la natura que envolta la ciutat.

D'altra banda, la mostra compta amb el suport de la distinció de la revista National Geographic, que aquest any ha designat la ciutat de Girona i l'exposició com una de les millors destinacions mundials durant aquesta primavera.

Margarides, roses i clavells, entre d'altres flors, han servit per crear les exposicions més originals i increïbles. L'Elisa i la Gemma, dues visitants provinents d'Alacant, van destacar que la mostra era "preciosa i una meravella".

A més, van afegir que feia cinc anys que volien visitar l'exposició però per qüestions personals ho havien ajornat. Tant elles com la Pilar, una veïna de la ciutat, van remarcar que la mostra era una de les millors eines per "potenciar i promocionar culturalment i turísticament" les comarques.

El Celler, ambaixador

I és que "Girona, Temps de flors" vesteix la ciutat i incentiva que els ciutadans es moguin per donar a conèixer els productes o les creacions més gironines. És el cas del xef del Celler de Can Roca, Joan Roca, "ambaixador" de la mostra, que va crear un gelat de mel caramel·litzada, aigua de taronger i cotó de sucre en motiu d'aquesta exposició. Enguany, com a novetat, la mostra compta amb acompanyaments musicals dels grups que participen en el primer "Girona a cappella Festival" que es realitzarà del 12 al 19 de maig.

El gruix de la seva programació coincideix amb aquest primer cap de setmana de la mostra floral i es combinen actuacions en recintes tancats i a l'aire lliure, convertint en escenaris espais com el Mercat del Lleó. A més, el proper 19 de maig, l'exposició i tots els espais estaran oberts 24 hores i els establiments comercials faran una "shopping night" i romandran oberts fins a la mitjanit.

L'alcalde de Girona, Carles Puigdemont, va ser l'encarregat de donar el tret de sortida a la mostra. "Girona envia un missatge d'esperança al món, i ho fa convertint-se en un ram de flors, element que simbolitza fraternitat i generositat, i ho lliura a tota la humanitat", va explicar l'alcalde.

Puigdemont va voler que les seves primeres paraules fossin per agrair l'esforç de tots els ciutadans que participen en la mostra. L'alcalde també va destacar que durant aquests vuit dies, una vintena de restaurants gironins faran menús gastronòmics on la flor és l'element més destacat.

Perpart seva, la regidora de Turisme i Comerç, Coralú Cunyat, va iniciar el seu discurs assegurant que "avui [ahir pel lector] és un gran dia per a la ciutat" ja que s'ha "consolidat com un dels esdeveniments més importants a nivell de ciutat". Va mencionar la revista National Geographic per insistir en què Temps de Flors és "una de les millors plataformes" per promocionar la ciutat. Cunyat va ressaltar la nit de botigues obertes "shopping night" del proper dissabte per fer valdre la idea que "tindrem noves emocions".

Els diversos museus de la ciutat també s'han implicat en aquesta mostra i realitzen activitats vinculades a Temps de Flors. En concret, els centres fan una visita guiada anomenada "Set tresors, set monuments en la història de la ciutat" on cada museu selecciona una peça que no es revelarà fins a arribar al seu espai expositiu i han creat un recorregut per la història de Girona a través d'aquesta peça.

D'altres novetats de les quals els visitants poden gaudir des d'ahir són els quatre trenets turístics que volten pel Barri Vell (dos aparells), Sant Daniel i la muntanya de Montjuïc. A més, a la zona de La Copa de la Devesa s'hi han instal·lat 35 parades i atraccions infantils, en un clar intent "d'apel·lar" al turisme més familiar.

Finalment, en aquestes dates els hotels han fet promocions i fins a 25 restaurants de l'Associació d'Hostaleria de Girona i Radial presenten menús on les flors són un ingredient dels plats, per exemple, "mousse de foie" amb pètals de rosa vermella.