L'exalcadessa de Vidreres Ruth Rosique (PSC) admet que durant el seu mandat (2007-2011) tenint com a assessor extern jurídic Tomàs Soler, aquest mai va presentar cap tipus de factura. Malgrat això, l'exalcaldessa afirma rotundament que mai va cobrar en negre. L'ajuntament li feia una transferència bancària mensual i Rosique "firmava les ordres de pagament, com feia amb centenars de factures" i afegeix que mai havia detectat cap irregularitat ja que "no podia pas demanar veure totes les que signava".

L'exasessor extern jurídic està essent investigat per l'Oficina Antifrau juntament amb dos tècnics més i per Rosique el problema amb Tomàs Soler estaria en un "buit legal" ja que l'home no duia factures i en canvi, al seu parer, l'equip de govern del PSC i ExV-ICV va actuar correctament a l'hora de fer l'encàrrec d'assessorament jurídic d'aquest tècnic, que fins llavors havia estat el secretari.

En concret, segons va detallar Rosique, el desembre de l'any 2007 se li va fer l'encàrrec via acord de junta de govern i un decret d'alcaldia on se li adjudica la retribució mensual i llavors, cada mes se li fa una transferència, tot i que no presentava factures. Amb tot però, la socialista va explicar que si hi ha cap irregularitat això ho determinarà Antifrau i va ressaltar i negar que se'l pagués en negre, com va manifestar al seu dia l'actual alcalde, Jordi Camps (CiU).

Al parer de Rosique el pagament en negre suposa que no hi hagi cap comptablitat i que en canvi, en cada pressupost dels quatre anys que ella va ser al govern, sempre hi va haver partida per aquest assessorament extern. L'exalcaldessa afegeix que tampoc se li va dir de cap instància fiscalitzadora ni per part de cap regidor llavors al consistori, que hi havia cap irregularitat. De fet, Rosique va recordar que l'actual batlle havia estat present en l'aprovació de tots els pressupostos i per tant, era conscient del pagament d'aquest assessor extern.

Tot i això, l'exregidor de Serveis Socials, Lluís Ferrer (PSC), també present ahir a la roda de premsa va destacar que pel que fa a l'exassessor és "incongruent pensar que en el cas del seu contracte no ens va assessorar adequadament". Ferrer va afegir que en cap moment els va dir que "la forma de pagament no era la correcta". Segons ell, els membres de l'equip de govern poden "assumir la part de culpa de la ignorància, però mai va haver-hi mala intenció".

Cal recodar que, com va avançar Diari de Girona, en aquests moments l'Oficina Antifrau està investigant l'Ajuntament de Vidreres per adjudicacions de contractes de tres tècnics de l'Ajuntament i que, a banda de l'exsecretari, també hi ha involucrats l'exarquitecte, Lluís Lloret -alcalde de Bàscara (CiU)- i un altre arquitecte, Llorenç Geli.

Davant d'aquesta situació, el PSC de Vidreres va voler aclarir ahir la seva posició i va assegurar que es posava a disposició d'Antifrau i va anunciar que aniria fins a l'Oficina per facilitar-los el què els demanessin. L'exalcaldessa va destacar que quan ells governaven ja van detectar alguna anomalia, com ara amb l'arquitecte Lluís Lloret, però no es va denunciar. Pel que fa a l'altre tècnic, Llorenç Geli, no tenien constància que hi pogués haver hagut cap tipus de problema i que esperaven la resolució d'Antifrau. El secretari de Política Municipal del PSC, Estanis Puig, va demanar deixar treballar Antifrau i va donar total suport al grup del partit a Vidreres.