Un total de 3.532 estudiants han sol·licitat en primera preferència la UdG per fer els estudis universitaris, pels 3.316 de l'any passat. Aquesta xifra representa un increment d'un 6,5% respecte al curs passat. La universitat ofereix 3.590 places de nou accés per als 40 estudis de grau que imparteix tant en els centres propis com en els adscrits. Són 20 places més que el curs passat. En la primera assignació universitària, la UdG ha rebut 3.396 estudiants, 2.271 dels quals en primera preferència. L'any 2011 van assignar 3.371 estudiants, 2.199 en primera preferència. Aquest any, la UdG és l'única de les set universitats públiques de Catalunya que ha assignat més estudiants que l'any passat en la preinscripció del juliol. Segons la UdG, l'alta demanda per estudiar a Girona indica la "consolidació de la universitat com a institució de referència i de reconeixement per als preuniversitaris".

En el rànquing dels centres més sol·licitats de Catalunya, encapçalat pels estudis de Medicina de la Universitat de Barcelona (UB), la UdG apareix al número 29 (també Medicina).

Les titulacions amb més demanda a Girona, en primera preferència, són Arquitectura, Criminologia, Medicina o Mestre en Educació Infantil. Pel que fa a les notes de tall de les titulacions que ofereix la UdG superen el 8: Medicina (11,946), Biotecnologia (10,140), Mestre en Educació Infantil (9,042), Biologia (9,020), Infermeria (8,390), Mestre en Educació Primària (8,159) i Administració i Direcció d'Empreses (8,060).

Moltes titulacions de la UdG tenen per nota de tall un 5, perquè la demanda no ha superat l'oferta. En aquest cas es troben, un any més, la totalitat de les titulacions de la Facultat de Lletres, excepte Comunicació Cultural (7,288). Només 12 estudiants han sol·licitat Filosofia, només 13 Llengua i Literatura Catalana, només 15 Geografia, quan ofereixen 40 places. Dels estudis de Lletres només creixen Llengua i Literatura Espanyola, que passa de 13 a 22, i Història de l'art, de 16 a 32.

Però alguns estudis de Ciències també presenten una oferta que no queda satisfeta per l'escassa demanda, com és el cas de Biologia, Química o Ciències Ambientals, que enguany registra una forta caiguda. No cal dir que Enginyeria d'Edificació també va a la baixa, amb 29 sol·licituds per a 90 places.

Els estudiants assignats en primera preferència a la Universitat de Girona poden formalitzar la matrícula al seu centre docent des del 16 al 20 de juliol. El dia 26 d'aquest mes es realitzarà la segona assignació de places. Del 27 al 31 de juliol es farà la matrícula de les segones assignacions de places i, ja al setembre, es realitzarà la dels estudiants que superin les proves d'accés a la universitat (PAU).

Els estudiants de nou accés a la UdG, poden consultar el portal "Orienta't en 5 minuts" (udg.edu/Orientaten5minuts) que conté tota la informació necessària per a l'entrada a la universitat i al llarg de la seva vida d'estudiant, en tant sols 5 minuts.

Els estudiants que es matriculin per cursar els seus estudis a la universitat el curs que ve hauran de pagar un preu de matrícula més alt en funció del patrimoni i la renda familiar. La matrícula universitària s'encarirà un 67% per al 40% dels alumnes.