Més de 7.000 persones van sortir ahir a la tarda al carrer Girona per protestar contra la pujada de l'IVA i les noves retallades del Govern espanyol. La manifestació multitudinària va aplegar una gran varietat d'entitats socials, organitzacions, sindicats, partits polítics i diversos col·lectius com bombers o policies, que van recòrrer els carrers més cèntrics de la capital gironina. Els líders sindicals van denunciar que les noves retallades són "el cop de destral més greu de la història de la democràcia" i van criticar que el govern de Mariano Rajoy és "impopular i il·legítim". Els sindicats van ressaltar que realitzaran noves mobilitzacions en els propers mesos.

La manifestació, encapçalada per una pancarta de color negre en senyal de dol per les noves retallades del Govern espanyol, va sortir de la plaça Independència i va recórrer el carrer Nou, va travessar plaça Catalunya fins arribar a l'avinguda Jaume I, ronda Ferran Puig i va finalitzar davant la subdelegació del Govern estatal a Girona. Un cop allà, els manifestants van cantar L'estaca de Lluís Llach.

Durant tota la protesta, que va durar més de dures hores, els manifestants van cridar consignes en contra els governs d'Artur Mas, Mariano Rajoy i fins i tot, contra la cancellera alemanya Angela Merkel. Molts dels assistents a la protesta carregaven pancartes contra el govern estatal, les retallades i l'increment de l'IVA com: "Que la crisi la paguin ells", "Això es un espoli", "Que se jodan los que roban", entre d'altres.

Diverses dotacions dels Mossos d'Esquadra i agents de la Policia Local van seguir la protesta tot i que la manifestació es va portar a terme de forma pacífica i sense incidències. La manifestació va ser una de les més multitudinàries a la ciutat. De fet, la cua tot just va començar a arrencar quan la capçalera ja era a plaça Catalunya.

La secretària general de la UGT a les comarques gironines, Dolors Bassa, va denunciar que el paquet de retallades del govern espanyol és, en realitat, "el cop de destral més greu en la història de la democràcia" i va criticar que el govern de Mariano Rajoy és un "govern il·legítim i impopular". "Res del que ha fet ho va dir en campanya", va asseverar Bassa i considera que això és motiu suficient perquè hi hagi una consulta popular que acabi amb la derogació d'aquest Govern, que ha perdut el prestigi "i la legitimitat".

En la mateixa línia, el líder de CCOO a Girona, Bartomeu Compte, va assegurar que la idea és que la mobilització ciutadana no acabi aquest dijous, sinó que continuï fins aconseguir "tirar enrere aquest desmantellament de l'estat del benestar".