Els Bombers de la Generalitat han donat per extingits aquest dissabte a la tarda els dos incendis que cremaven des d'aquest divendres a les comarques gironines, Sant Feliu de Buixalleu (Selva) i Llagostera (Gironès), controlats des d'aquest matí. Al llarg del dia cinc dotacions han continuat fent tasques de vigilància per comprovar que no hi hagués cap punt calent a la zona afectada pel foc a Sant Feliu de Buixalleu, que ha cremat vuit hectàrees de vegetació forestal. Pel que fa a l'incendi de Llagostera, que ha cremat 1,1 hectàrees, s'ha mantingut un dispositiu d'una dotació que ha remullat el terreny per evitar revifalles. Protecció Civil manté el Pla Infocat en prealerta per risc alt d'incendis a 14 comarques.

L'incendi de Llagostera podria haver estat intencionat

Pel que fa a l'incendi de Sant Feliu de Buixalleu, l'alcalde d'aquesta localitat de la comarca de la Selva, Josep Roquet, ha destacat que el foc només ha cremat alzines i roures. Segons Roquet, en principi el foc "cremava molt fort" i van "patir" per la seguretat dels veïns d'aquesta localitat. No obstant això, el foc va perdre intensitat durant el vespre i aquest matí ja s'ha pogut donar per controlat.

Per altra banda, l'alcalde de Llagostera, Fermí Santamaria, ha destacat que el foc va començar en una pila de llenya que es trobava al costat de la carretera GIV-6821. L'alcalde ha destacat que s'investigaran les causes d'aquest foc perquè tenen "serioses sospites" que podria haver estat intencionat. "Sembla que algú, amb males intencions, va començar l'incendi que hauria pogut ser un autèntic desastre", ha detallat Santamaria. L'alcalde també ha ressaltat que advertiran a totes les empreses i propietaris dels boscos de la zona que no deixin piles de llenya o vegetació. "En aquests moments el bosc està molt sec i és perillós que es deixin pilons de llenya tot i que vulguin recollir-la aviat, cal ser cauts ", ha conclòs.