o és fàcil, sense cap mena de dubte. Tots plegats hem viscut tres jornades molt intenses, encerclats per les flames, colpejats pels drames persones i impressionats per les imatges que hem presenciat o ens han fet arribar. Amb el foc controlat però encara acompanyats per l'olor a cendra, toca iniciar una reflexió serena per evitar que la intensitat dels moments patits ens faci cometre errors dels quals ens penedim.

Fruit de lloables intencions han sorgit campanyes com la de #1catala1arbre que neixen des de l'entusiasme i amor per la terra però que a mesura que avancen els dies i parlen generen alguns dubtes. Segons els experts s'ha d'anar en compte amb les reforestacions i cal analitzar bé com es fan o seria tornar a posar gasolina enmig dels nostres boscos i ja sabem que passa quan es combina el foc amb la tramuntana. És per això que, a mesura que passin els dies, valorarem millor i amb més objectivitat aquest drama humà i mediambiental.

A través de les xarxes socials, una eina tan útil com distorsionadora de la realitat, s'ha lloat la tasca de diversos col·lectius però també s'ha denunciat l'actuació dels Bombers, alcaldes, periodistes... La política mediambiental també ha rebut les retallades que han afectat als cossos de seguretat han estat un dels temes estrella...

Si s'han fet coses malament, si no hem actuat corretament, és ara el moment de discutir-ho i pensar entre tots plegats com podem evitar o minimitzar aquells desastres i/o no repetir els mateixos errors. Mentre se'ns cremava la comarca, llegir o escoltar atacs polítics, queixes contra els bombers o insults contra alguns mitjans feia posar els pèls de punta. Feia fàstic. La majoria de polítics han estat al seu lloc. Els bombers, ADF i d'altres cossos de seguretat, de matrícula d'honor i, pel que fa als periodistes, crec que en conjunt s'ha fet una bona tasca. No oblidem el desastre però que la intensitat dels fets no ens ennuvoli la ment.