Un turista alemany de 16 anys va quedar ferit en precipitar-se al buit des d'un segon pis d'un hotel de Platja d'Aro mentre feia balconing. Els fets van tenir lloc aquest dissabte passat al vespre, quan el jove intentava anar d'una habitació a una altra de l'Hotel Rosamar passant pel balcó, segons van informar els Mossos d'Esquadra. El noi va relliscar i va caure al buit des d'un segon pis. Una ambulància el va traslladar d'urgència fins a l'Hospital de Palamós, on va arribar amb diverses contusions i on va quedar ingressat fins aquest dilluns, quan va rebre l'alta. A finals de juny, un altre alemany, de 19 anys, va morir en caure des d'un setè pis a Lloret de Mar. El jove volia saltar a un terrat veí per ?banyar-se a la piscina.

Els fets van tenir lloc dissabte al vespre, quan faltaven pocs minuts per a tres quarts de nou. El turista s'allotjava a l'Hotel Rosamar, situat a la plaça Major del municipi, molt a prop de primera línia de la platja, i on havia arribat amb un grup d'amics també adolescents per gaudir uns dies de la Costa Brava. El jove, mentre intentava passar des d'una habitació a l'altra a través de la façana, va caure i va precipitar-se al buit des d'un segon pis, van manifestar fonts de la policia autonòmica.

No obstant això, des de l'hotel platjarenc van manifestar que quan el jove va caure no estava traspassant d'un balcó a l'altre, sinó que, per les circumstàncies que sigui, va passar per sobre la barana del balcó on era i s'hi va quedar penjat. En no poder aguantar més, va caure. També van afirmar que no va caure d'un segon pis, sinó d'un primer, d'uns quatre o cinc metres d'alçada.

En qualsevol cas, una ambulància va traslladar l'adolescent -que estava conscient- fins a l'Hospital de Palamós. Segons va informar el centre sanitari, el jove va ingressar amb diverses contusions. El jove va quedar internat a l'hospital fins aquest dilluns, moment en què els metges li van donar l'alta hospitalària. Els Mossos d'Esquadra van valorar el succés com un fet accidental.

Les arriscades peripècies que ?alguns turistes practiquen mentre estiuegen a la Costa Brava, però, no sempre acaben amb contusions. A finals del mes de juny, un altre ?alemany de 19 anys, Georg ?Kretschmer i originari de la ciutat de Wiesbaden, va morir en precipitar-se al buit des d'un setè pis a Lloret de Mar.

El jove s'allotjava a l'Hotel Frigola, situat a l'avinguda Just Marlès, i va intentar saltar des del teulat fins a l'edifici contigu, on hi ha els apartaments Blau, per banyar-se a la piscina. El noi, però, no va aconseguir arribar-hi, es va precipitar al buit i va morir a l'acte.

En tot cas, la caiguda sense conseqüències greus de Platja d'Aro mostra que el balconing no és una pràctica exclusiva de Lloret de Mar, si bé és l'única localitat que ha aparegut fins ara perquè és on s'hi han produït accidents, mortals alguns d'ells.