Dissabte paranormal a l'Estartit. I és que fa dos dies, el Montgrí va viure un fenomen meteorològic poc habitual. Es tracta de l'esclafit, que el dissabte passat es va fer notar a les comarques gironines. Així ho destaca el meteoròleg de l'Estartit Josep Pascual, que explica que "el núvol de tempesta de dissabte al vespre es va trobar amb el massís del Montgrí", que estava molt sec, fet que va provocar "fortes ratxes de vent i un augment bestial de la temperatura" en pocs minuts.

En concret, a partir de les sis de la tarda de dissabte, van començar a caure les primeres gotes del núvol de tempesta que s'aproximava a la zona de l'Estartit. Tot seguit, es van veure una desena de llamps al llarg d'una mitja hora de temps. A un quart de set del vespre de dissabte, el fenomen de l'esclafit es va fer evident a l'Estartit. Perquè tot i que plovia poc, es van produir fortes ratxes de vent.

A l'estació meteorològica situada al passeig Marítim de l'Estartit, es van registrar ratxes de vent que van arribar als 70 quilòmetres per hora. Mentre que a tres quarts de set del mateix dissabte, a la muntanya de Roca Maura es va produir un cop de vent de 101 km/h.

Així es tracta de la segona velocitat de vent més forta registrada en aquesta zona en els últims 25 anys, quan es va arribar als 119 km/h en un temporal de l'agost del 2003. Pel que fa a l'augment precipitat de la temperatura, a les sis de la tarda de dissabte l'Estartit rondava pels 25 graus. Però al cap de mitja hora per l'efecte sobtat de l'esclafit, la temperatura va pujar fins als 36 graus centígrads. Per tant, un increment d'onze graus en pocs minuts.

A part, el pic de dissabte al vespre és la segona temperatura més alta registrada a l'Estartit en els darrers 40 anys, després dels 37 graus també de l'agost de 2003. La pujada sorprenent de temperatura del dissabte passat, entre les sis i les set del vespre, contrastava amb les fredes gotes de la pluja i les fortes ratxes de vent. Una sensació que Josep Pascual defineix com a "molt estranya". Segons Pascual, "semblava, per uns moments, que estiguéssim davant de l'extractor d'una cuina". Cap a tres quarts de set, el fenomen ja es va diluir.