La Generalitat encara ha de fer front a pagaments pendents del mes de juliol amb entitats gironines del sector social i de la salut. Tot i que el Govern català ha confirmat que pagarà els concerts d'aquest mes d'agost, entitats socials gironines van recordar ahir que encara han de rebre els diners pendents del mes passat, quan l'Executiu català no va poder fer front als pagaments corresponents al juliol. Moltes van haver de recórrer a finançament bancari o a estalvis privats per pagar els seus treballadors, i ara alerten que si no reben aquests diners o es produeix una nova situació d'impagament aquest setembre, s'agreujaran les dificultats per mantenir els serveis que presten.

A Girona, un dels casos més evidents és el del Grup Mifas. Aquesta entitat d'ajut als discapacitats, va denunciar que la Generalitat encara no ha abonat els 120.000 euros que havia de rebre el juliol. Fa un mes, l'impagament del Govern a entitats socials i de la salut va obligar Mifas a demanar un crèdit bancari per pagar nòmines i proveïdors. La Generalitat va certificar aquest crèdit i va assegurar que el problema no es repetiria de cara a l'agost. Ahir Mifas va confirmar que l'Executiu català pagarà aquest mes, però va recordar que encara ha de cobrar els 120.000 euros pendents del juliol.

El president de l'entitat, Pere Tubert, va assenyalar que el pagament del mes d'agost està previst per demà, però en canvi, no saben res del pendent del mes passat. "La Generalitat ens va enviar, a principis d'agost, un certificat ressaltant que ens devia 120.000 euros del mes de juliol. Amb aquest certificat vam poder demanar un crèdit al banc per poder pagar les nòmines dels nostres treballadors", va explicar Tubert.

El president de Mifas va assenyalar que d'aquests 120.000 euros encara no en saben res, i temen que de cara al setembre es pugui repetir la mateixa situació. "Si això passés, ens deixaria en una situació límit, ja que en aquest temps ja hem hagut de fer front a retallades de subvencions, i cada cop és més difícil aconseguir crèdits", va assenyalar Tubert. En aquest sentit, altres entitats com Astrid 21 també van denunciar problemes amb els pagaments del mes de juliol, i van exposar el seu temor que la Generalitat no pugui abonar els diners del mes vinent.