El conflicte pel servei de menjador de l'escola Josep Madrenys de Vilobí d'Onyar segueix igual, gairebé una setmana després que comencés el curs, però amb un canvi d'ubicació. Ahir, 107 alumnes van dinar en un escenari ben diferent, al polivalent del teatre de Can Roscada de Vilobí. Un equipament municipal, tal com havien reclamat des de l'Associació de Mares i Pares d'Alumnes (Ampa) després que els seus fills, que cursen educació infantil i primària, dinessin la setmana passada en un pub i en un pati privat.

El canvi d'ubicació és possible després d'un acord entre l'Ajuntament de Vilobí i l'AMPA, al qual van arribar després d'una reunió al matí i d'on l'alcaldessa Olga Guillem (CiU) sortia satisfeta malgrat que, com va destacar, el que cal és un acord entre Consell i els pares. Amb tot, l'Ajuntament ha deixat l'espai als pares fins aquest dimecres quan augura, diu l'alcaldessa, que se solucionarà el problema.

Per aquest motiu, va destacar que ha demanat tant a pares com el president del Consell Robert Fauria que s'acostin les postures i es trobi una solució final. Si no, Guillem assegura que l'Ajuntament es personarà al Departament d'Ensanyament i reclamarà que "tregui la concessió al Consell Comarcal i la traspassi als pares". Ja que al seu parer, cal tenir "sensibilitat" vers la situació que viuen aquests nens i nenes dinant cada dia en espais diferents i on la normativa de menjadors no es compleix.

Per la seva banda, el president de l'AMPA, Carles Fité, si bé va agrair que finalment l'Ajuntament els hagi cedit un espai municipal per tal de poder-hi fer el servei de menjador, lamentava que no hagi estat possible poder accedir al pavelló municipal, que es troba en les mateixes instal·lacions escolars. I va afegir que malgrat entendre que l'alcaldessa els va dir que el pavelló és un espai que Ensenyament no deixa utilitzar, ells aquest matí celebraran la cassolada que tenien prevista per reclamar que se'ls permeti utilitzar-lo.

Malgrat tot, demà hi haurà una reunió entre el president del Consell, Departament d'Ensenyament, pares i la Fapac (Federació d'Associacions de Mares i Pares d'Alumnes de Catalunya) per trobar una solució final, que a parer dels pares passa per poder gestionar el servei del menjador a través de l'empresa que ells van escollir.

Fapac carrega contra el Consell

Per part de la Fapac, el seu president a Girona, Jaume Soler, també es va pronunciar ahir sobre la situació dels menjadors escolars a la Selva i va destacar que és un tema, el de la gestió, que des de la Fapac han intentat parlar amb el Consell Comarcal de la Selva en ocasions i que van intentar tenir una reunió amb el president i aquest l'hi va suspendre i mai més se'ls va convocar a una trobada.

A banda, Soler va destacar que en tot moment han estat al costat de les AMPA i va ressaltar que no comprenen la situació a què s'ha arribat i es pregunten "quin inte?rès té el president del Consell i el departament per afavorir Scolarest -actual empresa gestora-". I va afegir que hi ha d'altres consells gironins que no posen impediments als pares per triar l'empresa que gestiona el menjador i que al seu parer, a la Selva no ha de ser diferent i més quan hi ha escoles on es fa.

Des del Consell, el gerent Joan Burjachs va dir que seran a la reunió de demà i que ahir 31 nens van quedar-se a dinar a Vilobí amb el servei que presta l'ens.