Després d'una nit de pluges que no van deixar més de 50 litres/m2, un edifici públic nou es va llevar ahir amb els passadissos inundats. No és una situació nova, ja que a la comissaria de Mossos de la Jonquera es va produir fa poc menys d'una setmana una situació semblant. Al CEIP Josep Boada de Riudarenes, que va suposar una inversió de 3,81 milions d'euros i que es va ?inau?gurar el curs 2010/2011, els pares van trobar-se a les nou del matí amb les aules preses per l'aigua i molt material fet malbé. "No és la primera vegada que passa, i aquesta vegada el personal de neteja s'ha negat a recollir-ho fins que arribéssim els pares per poder veure el que hi havia", explicava la mare d'un dels alumnes del centre, alertant que des de la direcció s'havien donat instruccions al personal per arreglar la situació abans d'iniciar l'horari docent. L'edificació, pràcticament nova, té esquerdes en algunes parets dels passadissos i les aules, fet que fa possible que es filtri l'aigua. Des del Departament d'Ensenyament, van explicar ahir que hi ha una junta de dilatació que està moguda, i tot i que ja se sabia, la setmana passada no s'havia pogut arreglar per la pluja. Els serveis territorials d'Ensenyament van explicar que ahir a la tarda ja es va anar a fer una obra provisional per evitar que es filtrés aigua i que quan es pugui fer bé, l'empresa farà les obres definitives de tancament de la junta de diltació, assumint-ne el cost.

Tot i això, els pares es van mostrar ahir "indignadíssims", i és que tal i com van alertar, aquesta no és la primera incidència que hi ha amb l'edifici nou. Sense anar més lluny, recorden que el curs passat es va enviar una circular als pares per recomanar que els nens duguessin roba d'abric als matins i les tardes perquè la calefacció no funcionava. "Si això fos un edifici de 50 anys ho entendríem, però això té dos anys", va lamentar la mare d'un alumne.

Comissaria tancada

D'altra banda, el sindicat de Mossos d'Esquadra SMEE-CCOO, van alertar ahir que la passada matinada del 21 d'octubre la comissaria de la Jonquera, inaugurada al juliol, va haver de tancar per la filtració d'aigua al diferencial de la llum.

El portaveu del sindicat, Antoni Castejón, va explicar que els agents van haver de tancar la comissaria en el moment que l'aigua va començar a escolar-se pel quadre diferencial, ja que presentava un perill evident per als policies que estaven treballant a la comissaria. Tan bon punt l'aigua va començar a filtrar-se, els agents van afanyar-se a cobrir els ordinadors i la documentació per evitar que quedés humida. Per a Castejón, la situació viscuda és una mostra evident que "els Mossos fem aigües".