Milers de persones van sortir al carrer a Girona per participar en la multitudinària manifestació que va tancar la jornada de vaga general. Pocs minuts després de les sis de la tarda i després d'una traca de petards, començava a avançar la multitud des del rellotge de la Devesa. Sota el lema "Que no ens prenguin el futur. Hi ha culpables, tenim solucions", els sindicats majoritaris encapçalaven una protesta massiva que va recórrer durant gairebé dues hores les principals vies del centre i l'eixample de la ciutat: Jaume I, carretera Barcelona, plaça Marquès de Camps, el carrer de la Creu, Joan Maragall i l'avinguda Pompeu Fabra. Els sindicats -que van qualificar la manifestació "d'èxit rotund" i "dia històric"- van calcular que 17.000 persones havien donat resposta a la seva convocatòria mentre que la Policia Local va rebaixar la xifra de manifestants fins als 13.000.

Del que no hi ha dubte és que la marxa que va recórrer els carrers de Girona és una de les més multitudinàries que s'ha fet mai a la ciutat tot i que el nombre de participants va ser lleugerament inferior a la protesta de l'última vaga general del 29 de març.

La marxa va congregar gent de totes les edats i col·lectius de totma mena: funcionaris públics, estudiants, pensionistes, aturats, polítics i moltes famílies reivindicant un "futur" per als seus fills. Fins i tot els més petits mostraven cartells amb missatges com ara "vull anar a la universitat". Les consignes que es van cridar durant el transcurs la manifestació mostraven el malestar dels concentrats contra la crisi, les retallades i la reforma laboral. "Contra les tisores, pedra pedra pedra", "A tu que estàs mirant, també et despatxaran" o "els seus beneficis són la nostra misèria" eren alguns dels crits que es van escoltar pels carrers de Girona per on va passar la manifestació.

La problemàtica dels desnonaments també va estar molt present en aquesta mobilització. "Desnonaments a la Moncloa" o "A quant cotitza un vida, no als desnonaments" eren algunes de les consignes que es podien llegir en les pancartes que duien els manifestants. El sentit de l'humor també va ser present a la jornada. Alguns dels concentrats van optar per mostrar el seu rebuig a les retallades disfressant-se d'esquelet o ballant una versió de l'èxit mundial Gangnam Style del raper sud-coreà, PSY. D'altres es van caracteritzar d'Indiana Jones a "la recerca dels drets perduts". Mentrestant, la gran majoria dels comerços ubicats en el recorregut de la protesta tenien les persianes abaixades. Els manifestants, a més, convidaven a tots els vianants que passaven per la zona a sumar-se a la marxa.

Entre els manifestants també hi havia polítics. En plena campanya electoral, diversos polítics gironins van acudir a la manifestació. El candidat socialista per Girona, Juli Fernández; l'exconsellera de Salut, Marina Geli; el candidat per Girona d'ERC, Roger Torrent, o el seu homòleg d'ICV, Marc Vidal, van ser alguns dels polítics que van participar a la marxa.

Davant de la Cambra de Comerç hi havia una forta presència policial. Diversos agents vigilaven l'entrada d'aquesta entitat poques hores després que un grup de persones que participava en una manifestació alternativa destrossés l'entrada.

Petit embolic

La manifestació va transcórrer sense incidents. Només al final de la convocatòria es van viure moments de confusió quan un grup d'anticapitalistes -més d'un miler- es van avançar a la capçalera oficial de la manifestació i van llegir els seus manifestos davant la Delegació de la Generaliat. Això va obligar que CCOO i UGT haguessin de frenar durant més de deu minuts el seu recorregut. Un cop resolt aquest petit embolic, van poder arribar a l'escenari que havien muntat per poder llegir els seus manifestos després de passar pel mig dels anticapitalistes. Eren quasi les vuit del vespre quan els representants sindicals van realitzar els seus parlaments.

La secretària general d'UGT a les comarques gironines, Dolors Bassa, va qualificar la vaga d'"oportuna i necessària" i va destacar que les protestes s'havien repetit en diversos països europeus per dir que "l'austeritat ens mata". El conflicte amb els desnonaments també va ser present en el discurs de Bassa que va lamentar que s'hagi "tardat 5 anys i diversos suïcidis per començar a parlar-ne".

Per la seva banda, el seu homòleg de CCOO, Bartomeu Compte, va dir que "hem tornat a fer una vaga general i l'hem tornat a guanyar". A més, va agrair la ?presència "dels companys del Rosselló". I és que la manifestació de Girona va rebre el suport de la CGT de Perpinyà. El 14-N també es va aprofitar per exemplificar l'abast de la crisi als mitjans de comunicació. Per aquest motiu i abans dels parlaments finals dels sindicats, la periodista gironina Carme Martínez va explicar de quina manera s'han retallat els drets al col·lectiu.