La sortida de Jaume Torramadé pot ser qüestió d'hores. La major part dels diputats de CiU veuen clar que l'alcalde de Salt no arribarà al dia de Nadal com a president de la Diputació. Després de la pèrdua de confiança per part d'Unió, Torramadé està pendent de la decisió que prenguin els màxims dirigents d'Unió i de Convergència. La principal aposta és que el mateix Torramadé abandoni per pròpia voluntat la presidència. En cas que no sigui així, CiU no descarta presentar una moció de censura per rellevar-lo.

L'oposició va reclamar a CiU que actuï perquè Jaume Torramadé no torni a la presidència de la Diputació de Girona. La portaveu del PSC, Pia Bosch, i el president del grup d'ERC, Lluís Sais, creuen que Torramadé ha perdut la confiança del seu equip de govern i, per tant, ja no té prou legitimitat per continuar governant. Els dos partits a l'oposició van lamentar que la situació sorgida arran de les denúncies creuades entre Torramadé i l'exassessora Minerva Amador han "malmès" la imatge de la corporació. Si Torramadé no vol continuar apartat del càrrec o dimitir, l'única opció per evitar que sigui president seria presentar una moció de censura que necessitaria els vots dels diputats de CiU per prosperar.

El president accidental, Miquel Noguer, continuava ahir signant documents pendents. Avui presidirà un acte intern per desitjar bones festes als funcionaris. Tot i això, l'intent de Torramadé de tornar a la presidència de la Diputació de Girona durant la celebració del ple de pressupostos va provocar malestar tant entre els seus companys de govern com entre els diputats de l'oposició. Els representants de CiU van arribar a amenaçar de dimitir en bloc si Torramadé tornava a la presidència. En la trobada, a més, els representants de CiU van felicitar Miquel Noguer per haver sabut gestionar la crisi durant el ple i també com havia exercit la presidència i havia afrontat els embats de la portaveu del PSC, Pia Bosch.

Davant la retirada de la confiança dels diputats de CiU, el PSC i ERC creuen que Torramadé ja no està legitimat per continuar com a president de la Diputació de Girona i, si no s'aparta voluntàriament, exigeixen al seu partit que actuï. "Estan obligats a actuar", va afirmar la portaveu del PSC, Pia Bosch, que va recordar que des de l'inici del cas van demanar que Torramadé s'apartés de la presidència mentre durés el procés judicial i la comissió d'investigació interna.

En la mateixa línia, el president del grup d'ERC, Lluís Sais, va afirmar que dimarts va quedar "clar" que "Torramadé ha perdut la confiança del seu partit i difícilment pot continuar president la Diputació". "Esperem que CiU faci allò que és millor per a la institució", va afirmar. Sais va lamentar la situació que es va viure a la Diputació de Girona i va assegurar que "ningú" s'esperava que Torramadé tingués la intenció d'incorporar-se de forma tan sobtada.

Els socialistes creuen que el que ja es coneix com a "cas Torramadé" està afectant massa la imatge pública de la Diputació de Girona i que ja ha passat de ser un afer dins l'àmbit privat o del partit per convertir-se en una taca per al conjunt de la corporació. "Ahir -dimarts per al lector- era el ple més important de l'any, el de pressupostos, i va quedar eclipsat", va lamentar Bosch, que va recordar que hi haurà una comissió d'investigació per esclarir si el president va arribar a oferir diner públic per evitar que l'exassessora, Minerva Amador, el denunciés per assetjament sexual i per saber quins treballadors podrien estar implicats en la negociació.