El nou accés a l'autopista AP-7 per Sant Gregori ja funcionarà abans de Setmana Santa. La concessionària Abertis va confirmar ahir les dates d'obertura dels nous enllaços que ja va avançar ara fa un mes. El de Sant Gregori, anomenat "Girona Oest", estarà llest el mes de març, mentre que el de Fornells de la Selva serà operatiu per Sant Joan.

Fonts d'Abertis van explicar que les obres de l'accés de Sant Gregori avancen a bon ritme. Les marquesines de l'enllaç ja estan aixecades i només falta iniciar la pavimentació i la posada a punt de les instal·lacions. Ahir mateix, les màquines i els operaris treballaven contra rellotge per deixar l'accés a punt per tal que els usuaris ja puguin passar-hi durant l'operació sortida de Setmana Santa.

L'accés de Girona Oest permetrà que els vehicles entrin a la ciutat pel municipi de Sant Gregori i pels barris de Domeny i Taialà. El nom de la sortida va generar debat, ja que la possibilitat d'anomenar-se "Girona Centre" podia tenir conseqüències negatives pel trànsit a la zona. Al final, per evitar una afluència massiva de cotxes que entressin per Sant Gregori atrets pel reclam "centre", Abertis i l'Ajuntament van decidir batejar l'accés amb el nom de Girona Oest.

Abertis també va confirmar que les obres de l'accés a l'AP-7 per Fornells de la Selva s'acabaràn previsiblement per Sant Joan, tal i com estava previst. Actualment les ?obres consisteixen en aixecar el peatge per després pavimentar-lo i completar l'enllaç.

Fa poc més d'un mes, el director general d'Abertis, Josep Lluís Giménez, va declarar que les obres dels tres nous enllaços finalitzarien a finals de 2013, quan s'acabi el de Vilademuls. Això permetrà que els vehicles que facin la circumval·lació de Girona des de Fornells fins al municipi del Pla de l'Estany, ho podran fer de forma gratuïta. Actualment, els vehicles queden lliures de peatges quan passen pel tram que va entre la sortida nord i la sud de la ciutat, situades a Sarrià de Ter i Salt respectivament.

En aquella ocasió Giménez també va revelar que Abertis estava negociant amb l'Estat l'aplicació d'una rebaixa del 50% pels camions que circulen entre els trams de Girona i la Jonquera. El motiu de la bonificació era, segons Giménez, el de descongestionar el trànsit de vehicles pesants per la N-II. Tanmateix, aquesta rebaixa encara no s'ha aplicat perquè depèn dels diners de l'Estat per tirar-la endavant. "Els tres milions d'euros que l'Estat va incloure als pressupostos són un bon punt de partida però són insuficients per poder aplicar la rebaixa del 50%", va afirmar Giménez. El director d'Abertis també va explicar que la bonificació no seria superior al 50% per l'entrada en vigor de l'Eurovinyeta a les vies gratuïtes, "amb la qual cosa no seria recomanable una rebaixa del 100%".