L'operació Clotilde contra la màfia russa continua oberta i en aquests moments s'estan revisant els documents confiscats tant de l'Ajuntament com dels altres indrets registrats divendres a Lloret. Entre aquests hi ha els convenis urbanístics i de patrocinis esportius que va promoure el cap de la trama, Andrei Petrov, a través de la seva empresa Deveolpment ?Diag?nostic Company (DDC) amb l'Ajuntament de Lloret.

Entre aquests hi ha la construcció del centre comercial de l'antiga plaça de braus que ja es troba en funcionament; la remodelació dels terrenys de l'hotel Blanca Aurora. Ambdós van comptar amb uns convenis que al seu dia es van considerar molt beneficiosos per part de l'oposició. En concret, el de la plaça de braus va permetre que l'Ajuntament "perdonés" l'empresa del mafiós fins a 133.500 euros en impostos, ja que només va pagar la meitat del tribut de construcció per fer el centre comercial.

L'exalcalde de Lloret Xavier Crespo (CiU) defensava ahir que és una operació urbanística que es permetia en el Pla General del 2007 i que va anar a exposició pública, segons informava elmundo.es. A més, va destacar que enderrocant la plaça de toros es va aconseguir un "benefici públic", ja que es va guanyar una plaça i un centre comercial.

Pel que fa a la trama de la màfia russa i l'operació que duu a terme la Guàrdia Civil des de divendres, l'exalcalde va destacar que no hi ha ni polítics, ni tècnics implicats en el cas i que està "tranquil" respecte a la gestió que ha fet al capdavant de l'Ajuntament i que la trama de blanqueig afecta una empresa privada.

Respecte als patrocinis espor?tius, a banda d'estar relacionats amb el club d'Hoquei, l'empresa DDC també patrocinava fins ara fa uns dos anys el club de futbol de Lloret, que presideix l'actual regidor de Via Pública, Josep Valls, (edil d'Hisenda i Urbanisme quan governava Xavier Crespo).

La dona de Crespo és la vicepresidenta del Club però també hi han estat vinculats d'altres polítics locals com l'actual Secretari General de l'Esport de la Generalitat, Ivan Tibau, que havia estat regidor d'Esports de l'Ajuntament de Lloret de Mar i alhora, entrenador del club d'hoquei ara fa uns anys, després de deixar de ser jugador.