L'exalcalde de Lloret Xavier Crespo ha assegurat aquest dimarts al matí que posa "la mà al foc" pel tinent d'alcalde del municipi, Josep Valls, que ha estat detingut a primera hora d'avui al seu domicili. "Absolutament", ha respost Crespo en ser preguntat si confiava plenament amb el tinent d'alcalde i regidor d'Urbanisme mentre Crespo va ocupar l'alcaldia. El també diputat de CiU ha fet aquestes declaracions a Catalunya Ràdio, on ha reiterat que només va fer un viatge a Rússia convidat pel presumpte cap de la trama, Andrei Petrov, i no dos com sosté aquest darrer, i que rebés un rellotge valorat en 1.500 euros.

Crespo ha comentat que creu que la detenció de Valls s'ha produït perquè "li han de demanar explicacions i prendre declaració" en la seva qualitat d'exregidor d'Urbanisme i de president del club de futbol de Lloret.

L'exalcalde de Lloret ha mostrat la seva esperança que Valls quedi en llibertat, com el president del Club de hoquei, Joan Perarnau, aquest dilluns. "Estic content que el senyor Perarneu sortís en llibertat i espero que amb Valls sigui el mateix. Aquestes són les meves preocupacions", ha comentat Crespo.

D'altra banda, l'exalcalde ha descartat querellar-se contra Petrov. "Pel meu cap no passen aquestes coses", ha subratllat Crespo, que ha reiterat la seva preocupació per Valls.