Josep Valls és un polític que no deixa indiferent ningú perquè quan puja a la palestra en un ple s'hi mou còmodament i moltes vegades quan actua de portaveu de CiU al ple de Lloret i defensa la postura del seu grup municipal ho fa molt apassionadament, fins i tot en algun moment, apujant el to de la veu. Els enfrontaments entre l'actual cap de l'oposició a l'Ajuntament de Lloret, el portaveu del Millor Marc Fuertes, i el primer tinent d'alcalde, Josep Valls, són habituals malgrat que l'alcalde Romà Codina els intenta evitar.

Valls va començar la seva carrera política fa uns divuit anys -el 1995- quan es va presentar com a alcadable de CiU a Lloret de Mar i així ho va fer també el 1999. En cap d'aquests comicis va assolir l'alcaldia i va romandre a l'oposició. Al poder, per tant, no hi arriba fins que Xavier Crespo es va convertir en cap de llista de CiU i va guanyar les eleccions del 2003.

Llavors Valls es va convertir en el portaveu de CiU i ja va ocupar el càrrec que ostenta fins a l'actualitat, la primera tinença d'alcaldia. Els primers dos mandants amb Crespo va poder gestionar les regidories d'Hisenda i Urbanisme, ambdues de gran importància al consistori. I ara amb Romà Codina al poder des de fa més d'un any i mig, és l'encarregat de l'àrea de Via Pública, Infraestructures i Urbanitzacions.

Pel que fa a les seves responsabilitats al Club de Futbol Lloret n'és el president des de l'any 2005, un càrrec que l'hauria posat en el punt de mira de l'operació contra la màfia russa a Lloret i que ahir va culminar amb la seva detenció. En aquesta faceta, és una persona que segueix amb passió els partits i que viu les victòries i derrotes a flor de pell.

Un altre dels càrrecs que fa que sigui un polític conegut a la comarca per la seva duresa a l'hora de defensar les decisions preses és el càrrec que ostenta al Consell Comarcal. Si bé en aquest mandat és el conseller que lidera el departament d'organització ?interna, amb l'àrea d'Hisenda sota la seva tutela, Valls ha estat almenys durant dos mandats vicepresident de l'ens comarcal de la Selva.