El mateix dia que el jutge que porta l'operació Clotilde demanava la imputació de l'exalcalde de Lloret Xavier Crespo, el Parlament va designar-lo vicepresident de la Comissió d'Empresa i Ocupació del Parlament amb l'únic vot en contra de la CUP. Prèviament s'havia votat a presidència, i després la vicepresidència i la secretaria conjuntament.

En aquesta segona votació, la CUP es va desmarcar, mentre que la resta de grups ho va acceptar per assentiment. En les últimes hores, part de l'oposició va demanar explicacions immediates a CiU per la possible vinculació de Crespo amb la màfia russa. ICV-EUiA fins i tot van demanar a la federació nacionalista que suspengui l'exalcalde de Lloret de la seva condició de diputat al Parlament, tot i que no va votar contra el nomenament. El líder ecosocialista, Joan Herrera, va declarar que el vot d'ICV a favor de la vicepresidència de Crespo a la comissió d'empresa "ha estat un error, no té més explicacions".

El diputat de la CUP al Parlament David Fernández va ser ahir un dels polítics més bel·ligerants amb Crespo i la seva pressumpta relació amb la trama que blanquejava diners. En declaracions a TV3, Fernández va dir que l'exalcalde de Lloret "va mentir obertament, i ningú ho diu", en relació a l'amnistia de 133.500 euros que el consistori selvatà va fer a l'empresa de Petrov. "Crespo va dir que aquesta amnistia la van votar totes les forces polítiques de Lloret menys una, i això és fals. Només van votar-la CiU i PP", va recordar Fernández.

El diputat de la CUP també va afirmar que el model d'economia que segueix el Govern afavoreix l'aparició de casos com el de Lloret, i va citar els exemples del magnat Sheldon Adelson (segons Fernández, "un mafiós que ha entrat al Palau de la Generalitat amb tracte d'estat") i d'Enrique Banñuelos, principal inversor de Barcelona World i "la primera icona de la fallida immobiliària als Països Catalans", segons el diputat.

Navarro demana celeritat

Més prudent es va mostrar el líder del PSC, Pere Navarro. Ahir no va voler barrejar el cas de la trama de Lloret de Mar i la detenció del tinent d'alcalde, Josep Valls, amb CiU, el diputat i exalcalde convergent Xavier Crespo o el president de la Generalitat, Artur Mas.

Preguntat per com hauria de reaccionar la federació nacionalista i el seu líder davant el cas i les últimes novetats, el socialista va reclamar "celeritat a la justícia" i que els partits polítics avancin per aconseguir "un gran acord" per la transparència i contra la corrupció. "Que informin de la situació els que han sortit implicats", es va limitar a dir el líder dels socialistes catalans, tot remarcant que "una imputació no és una sentència" i que cal respectar "la presumpció d'innocència".

Per la seva banda, el conseller de Presidència del Govern de la Generalitat, Francesc Homs, va sortir ahir en defensa de l'exalcalde de Lloret en afirmar que es creu les explicacions que va donar per negar la seva vinculació amb el cas de la màfia russa en la localitat gironina. "Jo em crec Crespo, a part que crec en la presumpció d'innocència; el conec personalment i me'l crec", va afirmar Homs en la conferència de premsa posterior a la reunió del Consell Executiu.

El portaveu del PPC al Parlament, Enric Millo, va demanar al president de la Generalitat, Artur Mas, que doni explicacions en seu parlamentària sobre el cas de la màfia russa a Lloret de Mar, després de les detencions d'aquests dies i que ahir el president defensés l'exalcalde Crespo, també de CiU. "Crec que és el primer episodi d'un culebrot que entenc que serà llarg", va dir Millo en una entrevista a La Xarxa, i creu que un ajuntament que "fa urbanisme amb la màfia russa" ha de donar "moltes explicacions".

Iniciativa també es va posicionar sobre el tema Crespo. La portaveu d'ICV-EUiA al Parlament, Dolors Camats, va instar ahir el president de la Generalitat, Artur Mas, a "donar la cara per tots els casos de corrupció" que afecten o han afectat membres vinculats a CDC.

Camats va demanar a Mas que "actuï amb urgència" davant del presumpte cas de corrupció que "sembla que esquitxa" Crespo.