Els robatoris violents al carrer també preocupen, i molt, a Figueres. En un sol dia els Mossos d'Esquadra van detenir dos homes relacionats amb quatre robatoris comesos amb violència i intimidació a l'Alt Empordà. Un d'ells, a qui se li imputen tres dels quatre casos, va entrar a presó.

El passat 23 de gener, a mitja tarda, es van cometre almenys dues estrebades de bossa al centre de la ciutat. Els agents van començar a buscar-ne el responsable i cap a les sis de la tarda, una de les patrulles localitzava un home que coincidia plenament amb la descripció feta per les víctimes, i que també portava una arma, una navalla d'uns 15 centímetres, amb què aquestes havien estat intimidades. Així les coses, quedava arrestat Jesús G.D., de 32 anys i veí de Castelló d'Empúries, que també es va considerar presumpte autor d'un altre robatori violent comès la nit anterior en un bar de Figueres. En aquell cas i segons la denúncia, el lladre va colpejar la propietària del bar i la va amenaçar amb un ganivet fins aconseguir sostreure 140 euros de la caixa enregistradora. El detingut, que té antecedents per fets similars, va passar el 25 de gener a disposició del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Figueres, el qual va decretar l'ingrés a presó. D'altra banda, els Mossos emprenien també una altra cerca el mateix 23 de gener que va ser molt més senzilla. José F.T., de 33 anys, de nacionalitat espanyola i veí de Figueres era arrestat com a presumpte autor d'un delicte de robatori amb intimidació per haver intimidat i amenaçat uns menors fins que va aconseguir que li donessin la tauleta que remenaven.

Els fets van ocórrer cap a les vuit del vespre. Els mossos van rebre un avís que s'havia comès un robatori amb intimidació a uns menors que estaven reunits en carrer del centre de Figueres. Segons la informació, un desconegut es va apropar al grup i amb amenaces verbals va obligar un dels nois a entregar-li l'aparell.

Una patrulla que era per la zona es va adreçar ràpidament a l'indret del robatori. Amb la descripció de lladre, els agents van localitzar en la zona José F.T., el qual portava la tauleta sostreta, amagada sota la samarreta. Va quedar detingut com a presumpte autor del robatori. Jose F.T., amb antecedents per fets similars, va passar el 24 de gener a disposició del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Figueres, el qual en va decretar la llibertat.